Suomi löi päätä hallitsevan maailmanmestarin muuriin

Suomen tie kohti mitalin kirkastamista kahden vuoden takaisesta katkesi USA:han, kun hallitseva maailmanmestari kaatoi Naisleijonat 0-3. USA oli kisoissa ainoa joukkue, joka ei suostunut antautumaan Suomelle maalien muodossa kertaakaan.

– Ensimmäinen peli ei ollut suinkaan meidän parhaita suorituksiamme turnauksessa. Sanoisin meidän oma suorituksemme ylipäätään ja sitten ylivoima on meillä pätkinyt heitä vastaan syystä tai toisesta, Suomen joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen pohti syitä tehottomuudelle USA:ta vastaan pelatuissa otteluissa.

Mustosen mukaan sattumallakin oli oma tekijänsä siinä, että maaleja ei hallitsevaa maailmanmestaria vastaan turnauksen aikana pelatuissa kahdessa ottelussa syntynyt. Paikkoja maanantaina oli, enemmän kuin ensimmäisessä kohtaamisessa.

– Toki heillä on äärimmäisen hyvät puolustajat. Kyllä noissa kahdessa pelissä oli maalipaikkoja, varsinkin ylivoimatilanteita, joissa normaali tapauksessa olisi joku maali voinut tulla ja tullutkin, Mustonen mietti.

Päävalmentajana kanssa hyvin samoilla linjoilla joukkueen tehottomuuden syistä on kapteeni Jenni Hiirikoski, joka nostaa varsinkin ylivoimapelin yhtenä seikkana tikunnokkaan.

– Ainakin tänään tehottomuus johtui siitä, että emme voittaneet niitä ripareita maalin edessä, kun saimme vedot sinne maalille asti. Toisaalta täytyy olla kyllä paljon parempi ylivoimalla ja luoda paikkoja paremmin. Se on kyllä totuus tämän päivän pelin takana, Hiirikoski totesi.

Mahdollisuudet USA:n kaatamiseen olivat olemassa, kuten oli kaksi vuotta sitten pelatussa MM-finaalissakin. Suomen kohtaloksi koitui tällä erää pronssiottelu, johon todennäköisimmin vastustajaksi tulee Sveitsi. Pettymyksen jälkeen joukkueella on oma urakkansa motivoida itsensä pronssiotteluun.

– Kyllä se mitali motivoi tätä joukkuetta aina. Huomenna on hieno mahdollisuus ja ennen kaikkea se, että saadaan pitkälle rupeamalle viimeinen koitos yhdessä. Varmasti jokainen osaa nauttia siitä ja huomenna lähdetään laittamaan ihan kaikki tuonne kentälle, Hiirikoski lupasi.

Pronssiottelu pelataan kello 22 Suomen aikaa. Vastustaja varmistaa Kanadan ja Sveitsin välisessä kamppailussa, joka on alkanut Suomen aikaa kello 2.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi