Suomi kaatoi Tshekin – Paluumuuttaja Filppula nauttii kotiyleisön edessä pelaamisesta

Suomi voitti Tshekin 4-2 Karjala-turnauksen toisessa ottelussaan. Ottelun voittomaaliksi jääneestä 3-0- osumasta vastasi Jere Innala, mutta pelin lopulta kruunanneesta 4-2- maalista taas pitkän NHL-rupeaman jälkeen Eurooppaan palannut Valtteri Filppula.

– Tshekki oli mielestäni hyvä, varsinkin ensimmäisessä erässä oli paljon paikkoja, veskari pelasi todella hyvin. Veskari piti meitä pystyssä. Oltiin tehokkaita kuitenkin, mutta toinen ja kolmas erä pelattiin sitten paremmin. Tietenkin oli hieno voitto ja se on kaikista tärkein, Filppula kommentoi.

Karjala-turnauksessa Filppula on esiintynyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kotiyleisönsä edessä Helsingissä. Paluu Hartwall Arenalle on Jokereissa ammattilaisuransa ensimmäiset luistimen piirtonsa tehneelle pelimiehelle tunteikas tapahtuma.

– Hyvältä tuntuu, on tosi kiva pelata. Varsinkin Suomessa olla ja kun on hyvä yleisö, kyllä siinä on hieno pelata. Näitä pelejä on aina ikävä. Ei näitä itselle liikaa ole tullut, aina mahdollisuuden tullen on hieno näitä pelata, Filppula totesi.

Paluu Eurooppaan

Filppula pelasi 17 edellistä kautta NHL:ssä edustaen Detroit Red Wingsiä, Tampa Bay Lightningia, Philadelphia Flyersia ja New York Islandersia. Viimeiset kaksi kautta hän vietti Detroitissa, kunnes viime kesänä hän pakkasi luistimensa ja muutti Sveitsiin Genéve-Servette HC:n riveihin.

– On ollut vähän erilaista pelata Sveitsissä. Jää on vielä isompi kuin nyt täällä ja NHL:n verrattuna on tosi paljon isompi. Se tuo tietenkin erilaisia juttuja siihen peliin. Ihan on ollut hauskaa. Tietenkin jenginä saisi mennä vähän paremmin, Filppula pohti.

Filppulan edustama Genéve-Servette on tällä hetkellä Sveitsin NLA:ssa sijalla 11. Pisteitä joukkue on kerännyt 23 ottelusta 23 pistettä ja eroa kymmenentenä olevaan HC Luganoon on kolme pistettä. Pelejä on vielä jäljellä eikä Filppulakaan ole tämän kauden osalta toivoa heittänyt.

– Onneksi on vielä pelejä jäljellä ja toivottavasti mekin vielä nousemme tuonne pleijarikantaan mukaan, Filppula toivoi.

Sveitsissä vauhtia on koko ajan

Kokemuksena Sveitsin liiga on ollut Filppulalle positiivinen eikä hän ole katunut siirtoaan. Sopeutunut uuteen liigaan ja varsinkin isompaan kaukaloon vie kuitenkin aina hetken aikaa. Pisteiden valossa voi silti sanoa Filppulan onnistuneen. Verrattaessa NHL:ää ja NLA:ta hän nostaa esiin nimenomaan kaukalon koon.

– Jään koko tekee tuosta niin erilaista. Totta kai NHL:ssä peli on nopeampaa ja jätkät ovat taitavampia. Silti se jään koko ja kun ei ole tule taklauksia. NHL:ssä ehkä enemmän pysähdytään ja lähdetään rakentamaan uudestaan, kun Sveitsissä yritetään pitää sitä vauhtia koko ajan ja jatkuvaa liikettä. Kun siellä pysähdyt, olet auttamattomasti myöhässä, kun tilaa on niin paljon päästä karkuun, Filppula vertaili.

Filppulalla on vielä yksi peli jäljellä Leijonapaidassa, kun Suomi kohtaa sunnuntain isänpäivän kamppailussa Ruotsin kello 17:30. Tuon pelin jälkeen matka käy takaisin Sveitsiin. Maaottelupelit konkarihyökkääjän osalta saattaa jatkua jo hyvin piankin ja hän on yksi vakavasti otettavista vaihtoehdoista Pekingin olympialaisiin.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi