Suomi hävisi MM-finaalin

 

Ruotsi voitti Suomen rangaistuslaukauksilla Salibandyn MM-kisojen finaalissa Bratislavassa lukemin 6-5 ja juhli mestaruutta jälleen kerran.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää Ruotsi hallitsi kentän tapahtumia selvästi. Suomi ei ollut tarpeeksi aktiivinen, vaan antoi Ruotsin pitää palloa. Tuntui siltä, että Suomen ainoat tilanteet avautuivat vastaiskuista. Pallon menetykset keskialueella vaivasivat myös joukkueen esitystä. Sinikeltaiset saivatkin monta hyvää paikkaa, jotka aukesivat Suomen virheistä. Ruotsi aloitti maalinteon yhdeksän minuutin kohdalla Sofia Joelssonin toimesta, mutta kauan ei tarvinnut Suomen vastausta odottaa, sillä Kaupin sisarukset Veera ja Oona toivat Suomen tasoihin ajassa 10.15. Tämän jälkeen Ruotsi meni menojaan. Toisen erän päättyessä tilanne olikin jo 4-1 Ruotsille.

Kolmanteen erään asteli sisuuntunut Suomi. Ruotsalaisille ei annettu yhtään ylimääräistä tilaa, eikä vastustajan annettu hallita palloa. Tämä taktiikka tuntui sekoittavan ruotsalaisten ajatuksia niin paljon, että pelin hallinta siirtyi Suomelle, ekä sinivalkoinen joukkue jättänyt mahdollisuutta käyttämättä. Ajassa 50.03 maalitorvi ulvoi Suomen maalin merkiksi. Veera Kauppi iski 4-4 tasoituksen My Kippilän syötöstä. Ruotsin vastaus saatiin ylivoimalla, kun Moa Tschop iski ruotsin 5-4 johtoon ajassa 57.35. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Ruotsi voittaa ottelun, mutta Veera Kauppi ja My Kippilä olivat toista mieltä. He tasoittivat lukemiksi 5-5 ajassa 58.47.. Kolmanessa erässä ei nähty enempää maaleja, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla kumpikaan joukkue ei lähtenyt varmistelemaan, vaan voittomaalia haettiin loppuun asti. Kummallakin joukkueella oli paikkansa, mutta maaliin asti pallo ei mennyt, joten ottelu ratkaistiin rangaistuslaukauksilla. Ratkaisevassa parissa Ruotsin Amanda Delgado Johansson onnistui ohittamaan Suomen maalilla torjuneen Tiltu Siltasen. Suomen laukoja Elisa Alanko epäonnistui omassa yrityksessään, joten siitä alkoivat Ruotsin mestaruusjuhlat.

Ottelun jäkeen Suomen My Kippilä saapui pettyneenä Kansainvälisen Salibandyliiton haastatteluun.

-Pelasimme todella hyvän ottelun. Koko joukkue pelasi hienosti, mutta ei tämä hyvältä tunnu, Kippilä harmittelee.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen oli ottelun jälkeen liikkunut Salibandyliigan haastattelussa.

-Aika kova joukkue. Iso sydän, mutta ei riittänyt nyt tällä kertaa. Meidän teema tähän peliin oli, että ihan sama miten käy, mutta periksi ei anneta. Palkinto vain jäi puuttumaan, Kurronen totesi.

Ottelun viralliset tilastot löydät täältä.

Suomen joukkueesta turnauksen tähdistöön valittiin puolustaja My Kippilä sekä maalivahti Tiltu Siltanen

MM2017 All stars
Maalivahti: Tiltu Siltanen, Suomi

Puolustaja: Moa Tschöp, Ruotsi
Puolustaja: My Kippilä, Suomi

Laitahyökkääjä: Emelie Wibron, Ruotsi
Keskushyökkääjä: Corin Rüttimann, Sveitsi
Laitahyökkääjä: Paulina Hudakova, Slovakia

Turnauksen arvokkain pelaaja: Emelie Wibron, Ruotsi.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Salibandyliiga

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi