Suomen vahva alku ei riittänyt – Kanada kaatoi Naisleijonat MM-avauksessa

Naisten MM-kisojen ottelu Kanada – Suomi pelattiin Calgaryn WinSports Arenalla perjantaina 20.8.2021.

Jääkiekon naisten MM-kisat käynnistyivät Suomen osalta tappiolla Kanadaa vastaan lukemin 3-5. Erinomaisesta alusta huolimatta Kanada käänsi ottelun toisessa erässä kahdella nopealla maalillaan, vaikka kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta.

– Toinen erä nitkautti ottelun väärään suuntaan ja Kanada sai täydellisen yliotteen. Boksin väärällä puolella ja loistava vastustaja, jolla on neljä ketjua. Siellä on neljä kentällistä äärimmäisen intensiivisiä pelaajia, hyvin liikkuvia. Se prässipeli oli liikaa meille kakkoserässä, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen analysoi pelin jälkeen.

Suomi otti ottelun ensimmäisessä erässä kuskin paikan ja pääsi yllättävänkin helposti kahden maalin karkumatkalle, kun ensin Nelli Laitinen laukoo viivalta kanadalaispuolustajan paidan kautta kiekon maaliin ja sitten Minnamari Tuominen tällää ylivoimalla niin ikään viivan tuntumasta pelivälineen ohi Kanadan maalissa pelanneen Ann-Renee Desbiensin.

– Pääsimme viidellä kolmea vastaan ylivoimalle ja olemme miettineet, mitä siinä tehdään ja se nyt tavallaan toteutui, mutta ei ehkä sillä tavalla kuin olimme ajatelleet. Jenniltä (Hiirikoski) tuli hyvä pakki-pakki- syöttö ja hyökkääjät tekivät hyvin maskia. Siellä oli sitten takayläkulma auki ja sain sijoitettua sinne, Tuominen kertasi osumaansa.

Anni Keisala venyi parhaimpaansa Calgaryn kiekkosateessa.

Toiseen erään Suomi pääsi lähtemään kahden maalin johtoasemassa, mutta pelillinen ote kääntyi täysin vaahteralehdille. Erän laukaukset kertovat karua kieltä siitä, kumpi joukkue hallitsi erää täydellisesti.

– Kanada sai aika hyvän kiekon hallinnan ja pääsi vaihtamaan kiekolla. Pitkä vaihtoväli toisessa erässä, niin tuli pelaajillekin vähän pitkiä vaihtoja. Mielestäni aika hyvin siitä selvittiin. Ne sai sen pari maalia ja sitten se vähän repesi. Hyvin me taisteltiin se toinen erä ja kolmannessa saatiin taas vähän painettakin, Naisleijonien parhaana pelaajana ottelussa palkittu maalivahti Anni Keisala totesi.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina, kun kahden vuoden takainen finaalivastustaja, hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat luistelee vastaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 55

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi