Suomen ketsuppipullo aukesi Norjan kustannuksella – Ruotsi murskasi Sveitsin

Suomi voitti sisukkaan Norjan maalein 5-2 (1-1, 2-0, 2-1). Suomi ratkaisi ottelun päätöserässä. Samaan aika Ruotsi murskasi Sveitsin.

Avauserässä Norja aloitti maalinteon, kun Mathis Olimb pamautti kiekon puolentoista minuutin pelin jälkeen Jussi Olkinuoran selän taakse. Iiro Pakarinen ohjasi Atte Ohtamaan laukauksen verkkoon, kun erää oli pelattu noin 14 ja puoli minuuttia.

– Vähän tuli omissa liikaa virheitä, mutta jatkossa pitää laittaa kiekkoa verkkoon, kun paikkoja tulee, totesi Niko Ojamäki CMoren haastattelussa.

Toista erää oli pelattu minuutti ja 40 sekuntia, kun Anton Lundell vei Suomen johtoon. Nelisen minuuttia myöhemmin Jere Sallinen antoi hienon ja siitä Kim Nousiainen pääsi tykittämään Suomen kolmannen osuman. Näin 20-vuotias kuopiolaispuolustaja onnistui viimeistelemään heti ensimmäisessä arvokisaottelussaan.

– Ihan hyvälle maistuu. Päätimme, että jokainen parantaa sen yhden napsun sekä olemme huolellosempia, totesi Nousiainen.

Kolmatta erää oli pelattu vain reilu minuutti, kun Tobias Lindström iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Norjalle kavennuksen. Suomi meni uudelleen kahden maalin johtoon, kun Jere Innala laukoi ylivoimalla Petri Kontiolan poikittaissyötön Jonas Arntzenin selän taakse. Kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua Arntzen torjui Saku Mäenalasen laukauksen eteensä ja siitä Hannes Björninen pääsi sijoittamaan sen helposti verkkoon.

– Pelissä oli paljon hyvää. Norja puolustaa ja taistelee hyvin, joten tämä oli hyvä voitto, totesi Olli Määttä.

Sveitsi sai kokea ärsytetyn Ruotsin

Turnauksen huonosti aloittanut Ruotsi murskasi Sveitsin peräti maalein 7-0 (2-0, 2,0, 3-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi