Suomen alle 19-vuotiaat tytöt taistelivat voiton Ruotsista

Tampereen päivän toisessa ottelussa kohtasivat Suomen ja Ruotsin alle 19-vuotiaat tytöt. Suomi voitti tiukan ottelun 7-6.

Ruotsi kaatoi ottelun alussa suomen niskaan saavillisen jäävettä siirtymällä nopeasti 0-3 johtoon- Kotijoukkueen kannalta mikään ei näyttänyt onnistuvan, joten Suomen valmennus turvautui aikalisän ajassa 04.56. Tämä kannatti, sillä pelaajat sisuuntuivat. Sinivalkoinen joukkue alkoi taistella ja tulosta syntyi.

Nyt Ruotsi olikin pinteessä, sillä suomalaiset taistelivat itsensä tasoihin todella nopeasti. Tasoittava 3-3 osuma syntyi ajassa 08.37 Matilda Lindströmin toimesta. Suomi ei hellittänyt, vaan jatkoi Ruotsin kiusaamista, ja ensimmäisen erän päättyessä taululla komeilivat Suomen 5-3 johtolukemat.

Ruotsi oli erätauon aikana punonut uusia juonia ja ne tuottivatkin tulosta, mutta toisen erä ensimmäisen maalin iski kuitenkin Suomi ajassa 22.25. Osuman laukoi Jenni Torkki. Samassa ajassa Ruotsi vaihtoi maalivahtia, ja tämä toimenpide herätti vierasjoukkueen.

Vieraiden hyökkäykset alkoivat vyöryä kohti Suomen maalia kerta toisensa jälkeen. Kotijoukkueen maalilla torjunut Elsi Kangasharju joutui ajoittain ottamaan todella vaikeita koppeja, mutta hän päästi toisessa erässä vain yhden maalin. Erätauolle siirryttiin lukemissa 7-4. Suomen neljännestä maalista vastasi Jonna Virkkunen.

Kolmannessa erässä Ruotsi pääsi hiipimään maalin päähän. Elsi Kangasharju napsi torjuntoja tiukoissa tilanteissa ja piti Suomea pystyssä, sillä ajoittain näytti siltä, että Ruotsi tulee tasoihin ja menee ohi.

 

Ottelun tilastot

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Salibandyliiga

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi