Suomen alle 16-vuotiaat tytöt voittivat Latvian toistamiseen

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kukisti Latvian toistamiseen Tampereen maajoukkuetapahtumassa. Tällä kertaa voitto oli ylivoimainen, sillä voitto irtosi lukemin 12-3.

Suomen voitto oli varma jo kahden pelatun erän jälkeen. Sinivalkoiset iskivät tauluun vakuuttavat 8-1 johtolukemat ennen kolmatta erää. Viimeisessä erässä Latviakin sai hieman lohtua tekemällä kaksi osumaa, mutta Suomi oli osunut tätä ennen erässä jo kahdesti, joten vieraiden kannalta kyseessä oli laiha lohtu. Suomen valmennus päätti ottaa aikalisän ajassa 54.01, Latvian kahden osuman jälkeen. Pieni huili tekikin hyvää, sillä Suomi iski aikalisän jälkeen vielä kaksi maalia.

Suomen tehokkaimmat pelaajat ottelussa olivat Saimi Lehto (2+1), Erika Laine (2+1) sekä Mari Seppänen (1+2).

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Hannu Santanen korostaa viikonlopun kahden maaottelun merkitystä pelaajien tulevaisuudelle.

– Uskon, että näillä maaotteluilla on iso merkitys tytöille tulevaisuuden kannalta kohti U19- ja naisten maajoukkueita. Debyytti kansainvälisellä tasolla heidän osalta on tehty ja sen vuoksi ei tarvitse enää jännittää. Santanen toteaa Salibandyliigan haastattelussa ottelun jälkeen.