Suomelta iso joukkue Euroopan nuorten olympiafestivaaleille

Rauman Urheilijoiden 17-vuotias Julia Valtanen on yksi Suomen keihästoivoista. (kuva: Jouni Mikola)

Sunnuntaina heinäkuun 23. päivä käynnistyy Unkarin Györissä Euroopan nuorten olympiafestivaalit ja sinne matkaa Suomesta 69 nuorta urheilijaa. Yksi matkaan lähtevistä on Rauman Urheilijoiden keihäänheittolupaus Julia Valtanen.

16-vuotias Valtanen tarttui ensimmäistä kertaa keihääseen vasta kolme vuotta sitten, mutta jo nyt nuoren neidin ennätykset ovat komeaa luettavaa, kun 500 grammainen on lentänyt hänen kädestään 56,71 metrin päähän ja 600 grammainen naisten keihäskin 53,41 metriä. Tuo naisten keihäällä heitetty tulos on kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaisen 16-vuotiaan heittämä. Valtasta paremmin on heittänyt ainoastaan Carita Hinkka, joka sinkautti keihäänsä kymmenisen vuotta sitten lukemiin 54,37.

Unkariin maailmantilaston kakkosena

Julia Valtanen lähtee kohti Unkaria maailmantilaston kakkospaikalta, mutta hänen tavoitteensa ovat silti maltilliset.

– Eka tavoite on päästä karsinnasta finaaliin ja siellä sitten kahdeksan joukkoon, jotta kisoissa saisi heittää maksimimäärän heittoja, totesi sekä Julia itse että managerina toimiva isä Ilpo Valtanen.

Ilpo Valtanen myös jatkoi, että arvokisat ovat tässä vaiheessa uraa Julialle hieno opintomatka ja yksi tavoite onkin ehdottomasti se, että hän pystyisi heittämään omalla tasollaan ja katsotaan sitten, että mihin se riittää.

Györissä urheilijat ovat syntyneet 1999 – 2003, mutta Suomen yleisurheilujoukkueen jokainen jäsen on syntynyt vuonna 2001.

Suomi – Ruotsi-maaottelu

Unkarin kisojen jälkeen seuraava tavoite on selvitä nuorten joukkueeseen Tukholmassa käytävään Suomi – Ruotsi-maaotteluun. Ruotsi-ottelun joukkue valitaan Iisalmessa 27.8. käytävien 17- ja 16-vuotiaiden SM-kisojen perusteella. Maaottelu on sitten viikko tuon SM-kisan jälkeen.

Sao Paolo 2018

Ensi vuonna olisikin sitten vuorossa nuorten olympialaiset Sao Paolossa, joten siinä onkin sitten hyvä kirittäjä talven peruskuntokauden harjoittelulle.

Seuraavat kesäolympialaiset on vuorossa 2020 Tokiossa, mutta niitä ei kannata nyt vielä miettiä, sillä onhan Julia niiden aikaan vasta 19-vuotias.

Lisätietoja:

juliavaltanen.fi
twitter: @RUJValtanen

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi