Suomelle turnauksen paras peli – Ei silti kukistanut Ruotsia

MM-kisojen ottelu Suomi-Ruotsi pelattiin Nokia Arenalla maanantaina 15.05.2023.

Jääkiekon MM-kisoissa nähtiin maanantai-iltana Tampereella trilleri, kun rakkaat viholliset Suomi ja Ruotsi ottivat yhteen. Ruotsalaiset olivat ottelussa niukasti parempia voittomaalikisassa ja ottivat sen lisäpisteen mukaansa ottelusta.

Suomen joukkue oli ottelussa selkeästi keltapaitoja parempi, mutta joukkuetta vaivasi tehottomuus, joka on aiheuttanut valmennukselle päänvaivaa jo turnauksen avausottelusta lähtien. Saksaa vastaan Leijonat teki kolme maalia, mutta Yhdysvaltoja ja Ruotsia vastaan kiekko on löytänyt perille vain kerran.

– Varmaan oli turnauksen paras peli tähän mennessä. Meillä oli paikkoja tehdä maaleja, mutta olimme tehottomia tänään. Laitetaan paikoista sisään, olisi tuo peli ollut eri näköinen, Leijonien hyökkääjä Joel Armia toteaa.

Tehoja joukkue tarvitsee, mikäli aikoo kaataa tulevissa kamppailuissa Ruotsin kaltaisia kovia maita. Leijonien päävalmentajalla Jukka Jalosella oli muutamia ajatuksia siitä, kuinka joukkueen tehokkuutta saataisiin paremmaksi.

– Ylivoima on sellainen, jota meidän täytyy fiksata. Se on ensimmäinen juttu. Meidän täytyy ampua enemmän. Maalikin tuli kuitenkin sellaisesta sektorivedosta, ei ollut mikään huippupaikka, irtokiekko sisään. Sen tyyppistä peliä joukkuetta vastaan, joka puolustaa keskustaa hyvin. Ei sinne huippupaikoille pääse oikein muuten, Jalonen ohjeistaa.

Lammikolle uran ensimmäinen MM-kisamaali

Tuollaisen maalin ottelussa teki nimenomaan Juho Lammikko, joka pelaa uransa kolmatta MM-turnausta. Vaikka kisoja miehellä on jo muutama takana, on maalisarake pysynyt tähän saakka nollilla. Nyt tuo maali tuli, mutta iloa oli turha hakea miehen kasvoilta tappion jälkeen.

– Ei se kyllä lämmitä yhtään mieltä. Katsotaan sitten joskus. Nyt mennään seuraavaa peliä kohti, Lammikko sanoo.

Joukkue pelasi kylläkin hyvän pelin, joka näkyi ylälehtereille saakka. Voi hyvin yhtyä siihen mielipiteeseen, joka on sekä Armialla, Jalosella että Lammikolla, joukkue pelasi tähän asti parhaan pelinsä turnauksessa.

– Ei riittänyt voittoon tällä kertaa. Totta kai päällimmäisenä se harmittaa. Parempaan päin on meidän pelimme menossa, Lammikko pohtii.

Seuraavan kerran Leijonat astuvat askiin keskiviikkona, kun vastaan luistelee Ranska. Tuossa ottelussa olisi jo hyvä niitä tehojakin löytyä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Pasi Mennander ja Hanna Koivunen / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi