Suomelle nihkeä voitto jääkiekkokääpiöstä

Suomi voitti vaikeuksien jälkeen jääkiekkokääpiö Slovenian numeroin 5-2 (0-1, 2-0, 3-1). Voitosta huolimatta Suomella on vielä paljon tekemistä, kun vastaan tulee kovempia maita.

Avauserässä Suomi piti kiekkoa ja Slovenian maalivahti Gasper Kroselj oli tuosta johtuen todellisessa kiekkosateessa. Mies torjuikin erässä peräti 15 kertaa ja muutaman kerran Leijonat kilauttivat tolppiinkin. Suomella on juuri nyt kauhea tuska maalinteossa.

Harri Säteri puolestaan torjui erässä vain neljästi, mutta sai kaivaa kiekon myös kertaalleen myös selkänsä takaa. Slovenian maalin viimeisteli Anze Kuralt, kun erää oli pelattu noin 14 ja puoli minuuttia.

Savinainen ja Rantanen antoivat toivoa

Suomi tuli rinnalle ja ohi kakkosperiodin ensimmäisen kympin aikana, kun vuorollaan verkkoa Kroseljin takana heiluttivat Veli-Matti Savinainen ja Mikko Rantanen. Rantasen osuma oli miehelle uran ensimmäinen asrvokisoissa.

Erän toistakin kymppiä Suomi hallitsi, mutta ei saanut kiekkoa enää verkkoon. Slovenia pystyi vain satunnaisiin hyökkäyksiin, mutta pääasiassa joukkueen ratkaisu oli ainoastaan pitkää päätyyn. Toinen kaksikymppinen oli torjuntojen valossa samanmoinen kuin ensimmäinenkin, sillä Säterillä oli jälleen neljä torjuntaa.Kroselj puolestaan ehti kiekon tielle 16 kertaa.

Suomi repäisi viimeisellä kympillä

Päätöserän alkuminuuteilla Suomen Joonas Järviselle vihellettiin kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta. Slovenia pystyi hyödyntämään tuon erikoistilanteensa, kun Rok Ticar toimitti kiekon verkon perukoille. Nelisen minuuttia myöhemmin Suomi siirtyi uudelleen kuskin paikalle, kun Aho pamautti kiekon sinne kuuluisaan ylämummoon. Ahon osumasta kului vain minuutti ja neljä sekuntia, kun kiekko oli jälleen Kroseljin selän takana. Suomen neljännen maalin viimeisteli Markus Hännikäinen. Maali oli Hännikäisen uran ensimmäinen arvokisaosuma.

Tomi Sallinen ratkaisi lopullisesti minuutin verran ennen loppua kuljettamalla kiekon tyhjään maaliin. Ei Suomen peli vieläkään mitään kaunista ollut eikä mihinkään suurempiin huurraahuutoihin ole aihetta, mutta kaiketi päävalmentaja Lauri Marjamäki saa nyt hengähtää  vähän hetken vähän vapaammin.

Maalit:

14.21 0-1 Anze Kuralt (Nik Pem)
24.06 1-1 Veli-Matti Savinainen (Tomi Sallinen)
25.51 2-1 Mikko Rantanen (Savinainen, Sebastian Aho) yv
45.50 2-2 Rok Ticar (Robert Sabolic) yv
49.30 3-2 Aho (Rantanen)
50.34 4-2 Markus Hännikäinen (Jani Lajunen)
59.15 5-2 Sallinen (Mika Pyörälä, Joonas Järvinen) tm

Torjunnat:

Harri Säteri: 4+4+4 = 12
Gasper Kroselj: 15+16+13 = 44

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Slovenia: 3×2 min
Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi