Suninen: Kai me nyt viisinkertainen maailmanmestari voitetaan

M-Sportilla ajava Teemu Suninen lähtee haastamaan muita myös tämän vuoden Jyväskylän MM-rallissa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa WRC-autolla Keski-Suomen sorateillä ajanut ja neljännen paikan napannut Suninen on yksi tämän osakilpailun suosikeista, mutta samalla myös mustahevonen.

– Tietysti kaikki nyt odottaa, että kai me nyt podiumille ajetaan ja kai me nyt viisinkertainen maailmanmestari voitetaan, Suninen totesi.

Paineita on yritetty Suniselle luoda jokaiselta suunnalta, vaikka mies ei edes aja vielä tällä kaudella kaikkia osakilpailuita. Tietysti se on ihan luonnollistakin, sillä tuusulalainen on osoittanut olevansa äärettömän nopea kuljettaja. Silti hän ei suostu niitä paineita harteilleen ottamaan.

– Lähdetään tekemään omaa suoritusta ja tehdään oma maksimi. Se riittää sitten mihin riittää, Suninen mietti.

Viime vuoden Jyväskylässä käytiin lähellä tilannetta, jossa olisi käytännössä ollut mahdollista, että podiumilla olisi ollut ainoastaan sinivalkoista väriä. Kilpailussa oltiin hetken aikaa tilanteessa, jossa neljän ensimmäisen kuljettajan perässä liehui Suomen lippu. Tänä vuonna siihen ei ihan ole mahdollisuutta, sillä WRC- luokassa ajaa vain kolme suomalaista kuljettajaa.

– Se on niin paljon muista kiinni, että miten muut ajavat, Suninen totesi uteluihin mahdollisesta kolmoisvoitosta.

Suninen tulee ehdottomasti olemaan yksi varteenotettavista kuljettajista tämän vuoden rallissa, se nyt on sanomattakin selvää. Tietysti hänen sijoitukseen saattaa vaikuttaa myös se, kuinka lähellä Sebastien Ogier on häntä ja joutuuko Suninen mahdollisesti päästämään mestaruudesta taistelevan ranskalaisen ohitsensa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi