Suomen arvokisaunelma on nyt lähellä

Nyt tehdään sukupolvien unelmasta totta. (kuva: Jouni Mikola)

Tää on se yö, tänään se tapahtuu, lauloi jo Riki Sorsa aikanaan 1980-luvulla. No tänään on se ilta, kun Huuhkajat suurella todennäköisyydellvaavat tiensä jalkapallon arvokisoihin. Tuohon vaaditaan vain se, että Suomi voittaa Telia 5G Areenalla Liechtensteinin .

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen taival arvokisakarsinnoissa on usein ollut erittäin tuskainen. No muutaman kerran sentään ollaan oltu todella lähellä.

Ensimmäinen sellainen kerta oli, kun Suomi jäi kahden pisteen päähän vuoden 1986 Meksikon MM-kisoista.

Surullisen kuuluisa Unkari-peli

Varmasti jokainen suomalainen jalkapalloihminen haluaisi unohtaa sateisen illan Olympiastadionilla lokakuussa 1997. Tuolloinhan oltiin jo lähellä jatkokarsintapaikkaa, mutta sitten tuli se Unkarin “flipperimaali”, ja taivas lähes romahti suomalaisten niskaan.

No jatkokarsinnassa sitten Unkari jäi täysin Jugoslavian jalkoihin, joten tuskin Suomellakaan olisi siinä parissa juurikaan mahdollisuuksia ollut.

https://www.youtube.com/watch?v=aT-q65Qjy1M&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2jvBATKosZOL8mJAhEyqTIfvs2MmYhgAYuYyTFfknH_76f9bIX3vZHCws

Se kolmas läheltäpititilanne oli 2007, kun karsittiin seuraavan vuoden EM-kisoihin. Huuhkajat olivat olivat voittaneet karsinnoissa ennen viimeistä peliä jo mm. Belgian. Viimeinen peli oli sitten Portugalissa, ja siitä olisi vaadittu voitto. Tuo peli sitten päättyi maalittomaan tasapeliin, ja niinpä jälleen se unelman toteutuminen siirtyi.

Nyt ollaan lähellä

Nyt vuonna 2019 ollaan sitten jo todella lähellä sitä Huuhkajien ja sukupolvien unelmaa, sillä sen tiellä ei ole enää muuta kuin futiskääpiö Liechtensteinin

Teksti: Jouni Mikola

Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi