Lukko iski ali- ja ylivoimalla

Tuosta käynnistyi Toni Koiviston uran 901. liigaottelu.

Lauantai-illan aluksi Raumalla juhlistettiin Toni Koivistoa, joka pelasi perjantaina Helsingissä uransa 900. liigaottelun. Ottelu päättyi raumalaisvoittoon maalein 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

– Olimme tänään parempi kuin eilen. Toinen erä oli parempi kuin ensimmäinen, ikävää vain, että siihen loppuun KooKoo sai vielä maalin, totesi puolestaan Lukko-luotsi Pekka Virta.

Lukossa Koivistolle pelejä on kertynyt 652 ja tuo määrä oikeuttaa ylitorniolaislähtöiselle sen, että mies on nyt eniten otteluja Lukkopaidassa pelannut pelaaja, siispä miestä voi hyvällä syyllä sanoa jo Lukko-ikoniksi.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun ottelua oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia. Maalista vastasi Eetu Koivistoinen ja esityön siihen tekivät Ville Heinola ja Robin Press. Lukko oli tappanut hieman ennen maalin syntymistä Miska Kokkosen saaman jäähyn.

Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Lukko tuplasi johtonsa, kun Koivistoinen laittoi alivoimalla paluukiekon verkkoon. Lassi Lehtinen ehti kiekon tielle kuusi kertaa, kun taas virkaveli Victor Brattströmille koppeja kertyi viisi.

Anrei Hakulinen pääsi rokottamaan vanhaa seuraansa

Toista erää ehdittiin pelata kolmisen minuuttia, kun Anrei Hakulinen rokotti ylivoimalla entistä seuraansa. Hakulinen laittoi Vili Saarijärven millimetrin tarkan syötön verkkoon.

Vajaa kolme minuuttia ennen erätaukoa Trevor Mingoia onnistui rikkomaan KooKoon kuparisen. Esityön Mingoian maaliin teki Martin Berger.

Kakkoserässä Lehtinen joutui torjuntatöihin kahdeksan kertaa ja Brattström puolestaan kymmenen.

Saarelan kenttämestarin erikoinen ratkaisi pelin

Kolmatta erää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Lukon kultakypärä Aleksi Saarela napautti päätylaudoituksesta ponnahteen kiekon verkkoon. Hieman aikaisemmin sama kentällinen oli pulassa omissa, mutta Lehtisen huippupelastus esti KooKoon maalin siinä vaiheessa.

Lukon alivoimapeli on ollut todella teräksistä alkukaudella, sillä joukkueelle on tuomittu 20 kahden minuutin rangaistusta, mutta niiden aikana verkko ei ole heilunut. Joukkue on puolestaan tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussaan kaksi alivoimamaalia.

– Lukko tuli erittäin vahvasti peliin. Toisessa erässä pääsimme vähän peliin mukaan, mutta kyllä Lukko tänään ansaitsi voittonsa, totesi KooKoon käskijä Jussi Ahokas.

Maalit:

7.26 1-0 Eetu Koivistoinen (Ville Heinola, Robin Press)
18.00 2-0 Koivistoinen (Sebastian Repo, Lukas Klok) av
23.10 3-0 Anrei Hakulinen (Vili Saarijärvi, Kristian Pospisil) yv
37.17 3-1 Trevor Mingoia (Martin Berger, Kasper Björkqvist)
52.02 4-1 Aleksi Saarela (Roni Sevänen, Saarijärvi)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+8+7 = 21
Victor Brattström: 5+10+13 = 28

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
KooKoo: 3×2 min

Yleisöä:

2 067

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 47

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi