Leverkusen juhli Saksan mestaruutta – Florian Wirtz iski hattutempun

Sunnuntaina Leverkusenin Bay Arenalla pelataan iso peli, kun Bayer Leverkusenilla on mahdollisuus varmistaa Bundesliigakauden 2023-24 mestaruus jo viisi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Ratkesihan se, sillä Werder Bremen kaatui maalein 5-0 (1-0).

– Ei mulla paljon muuta sanottavaa ole kuin naurua ja hymyä, mutta olihan tämä hienoa ratkaista näin omien fanien edessä. Tänään pitää vähän nauttia, mutta kopissa on huonoa musiikkia, joten täytyy mennä ottamaan musa haltuun, totesi Lukas Hradecky Viaplayn haastattelussa.

Ottelu on päättynyt!

90. Wirtz sinetöi hattutemppunsa, 5-0. Hattutemppuun Wirtz tarvitsi vain 22 minuuttia.

83. Florian Wirtz läpiajonsa päätteeksi 4-0. Maali oli 20-vuotiaan hyökkääjän Bundesliigakauden kymmenes.

68. Florian Wirtz upottaa laukauksensa 16-kaarelta ja 3-0. Leverkusenissa alkaa kohta juhlat.

60. Granit Xhakan pommi uppoaa kahdestakymmenestäviidestä metristä Zettererin selän taakse ja peli on 2-0. Tuolla laukauksella oli nopeutta peräti 107 km/h.

50. Leonardo Bittencourt laukoi noin paristakympistä, mutta Lukas Hradeckylla ei ollut vaikeuksia torjua keskelle suuntautuvaa laukausta.

Toinen puoliaika käyntiin!

Ensimmäinen neljävitonen päättyy ja olihan se melkoista Leverkusenin hallintaan, mutta numerot taululla oli 1-0. Isännät hallitsi peliä 55-prosenttisesti. Maaliodottama (xG) oli Leverkusenille 2.14 ja Bremenille 0.17 ja maalintekoyritykset kuvaa tuota hyvin, sillä luvut olivat 10-3.

37. minuutilla oli 2-0 jo lähellä, kun Amine Adli 16-sivulta kovaa ristikkoon. Ennen tuota Adlin suoritusta pallo kävi jo pariin otteeseen Bremenin maalipuissa.

24. Bayer Leverkusenille rankkari ja Victor Boniface laukoi sen kovaa keskelle. Zetterer oli hyvin tilanteessa mukana, mutta ei riittävän hyvin.

Isännät oli lähellä maalintekoa jo yhdeksännellä minuutilla, mutta tuossa vaiheessa Michael Zetterer esti Piero Hincapien aikeet.

Leverkusenin edellinen voitettu titteli on Saksan Cup, Das Pokal, keväältä 1993. Nyt on siis lähellä tulossa se seuraavaan.

Teksti: Jouni Mikola

Blueskye Social: @jounimikola.bsky.social

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi