Kylmä oululainen tuuli puhalsi perjantaina Nordiksella

Kärpät haastoi HIFK:n Nordenskiöldinkadulla.

Nordiksella käytiin liigaperjantain huippukamppailu, kun HIFK testasi Kärppien iskukyvyn. Lopputulokseksi kirjattiin tylyt 3-7 (0-2, 1-2, 2-3). No numerot vähän mairittelevat oululaisia kuten Mikko Mannerkin myönsi.

Ottelua oli pelattu vajaat neljä minuuttia, kun Otto Karvinen nappasi irtokiekon toimittaen sen Frans Tuohimaan selän taakse. Erän puolivälin tienoilla Shaun Heshkalle vihellettiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Tuon kakkosen oululaiset kuitenkin selvittivät.

Kuutisen minuuttia ennen erän loppua Cody Kunyk purjehti maalille ja ujutti kiekon vielä Tuohimaan suojien alta verkkoon, näin Kärpät johti jo 2-0.

– Oli vauhdikas ja tasainen erä, mutta Kärpät onnistui tekemään pari maalia. Ei se varaushomma enää peliin vaikuttanut, mutta ihan hyvä silti, että se on nyt takana, totesi Anton Lundell Subin haastattelussa.

Kärpät karkasi jo 4-0 -johtoon

Toisen erän alkuhetkillä Kärpät selvitti jo toisen alivoimansa, kun Jari Sailio istui koukkaamisesta saamaansa kakkostaan. Ottelun puolivälin molemmin puolin Kärpät iski sitten nopeasti kaksi maalia, kun ensin Libor Sulak ohitti pari HIFK-peluria ja napautti kiekon vielä terävällä rannevedolla verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin pääsi Julius Hermonen yksin läpi ja siitä sitten oli tuloksena oululaisten neljäs maali.

Kolmisen minuuttia ennen loppua HIFK onnistui kavennuksessaan, kun Mikko Kousan viivaveto upposi Patrik Rybarin selän taakse.

– Onhan tää Nordis legendaarinen paikka. Nyt pitää vain puolustaa huolellisesti niin homma tulee kotiin, totesi ensimmäistä liigapeliään Nordiksella pelannut Kasper Puutio.

Erän loppuun todellinen maali-iloittelu

Kolmatta erää oli pelattu noin kolme ja puoli minuuttia, kun Kärppien ykkösketju Mika Pyörälä, Kunyk ja Jesse Puljujärvi juonivat todella kauniin maalin. Tekijäksi merkittiin Pyörälä, joka pääsi tuikkaamaan kiekon lähes tyhjään maaliin.

HIFK sai vielä vähän lohtua viitisen minuuttia ennen loppua, kun Emil Bemströmin veto b-pisteeltä upposi Rybarin selän taakse. Pari minuuttia myöhemmin Miro Karjalainen toi Stadin kingit vielä kahden maalin päähän, mutta Puljujärvi niittasi lopullisen ratkaisun tyhjään maaliin. Puljujärvi iski vielä vajaa minuutti myöhemmin Kärppien seitsemännen maalin.

– Olimme tehokkaita oikeaan aikaan, aikalisän jälkeen homma käynnistyi. Numerot vähän mairittelevat meitä. Yleisömäärä, yli 4 000, lämmittää mieltä, sillä nyt eletään urheilun kannalta vaikeita aikoja, totesi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner.

Maalit:

3.40 0-1 Otto Karvinen (Michal Kristof, Ludwig Byström)
13.43 0-2 Cody Kunyk
29.19 0-3 Libor Sulak (Shaun Heshka, Jesse Koskenkorva)
31.27 0-4 Julius Hermonen (Aleksi Mustonen, Jussi Jokinen)
31.27 1-4 Mikko Kousa (Emil Bemström, Alex Broadhurst)
43.26 1-5 Mika Pyörälä (Kunyk, Jesse Puljujärvi)
55.01 2-5 Bemström (Kousa, Jere Sallinen) yv
56.17 3-5 Miro Karjalainen (Sebastian Dyk, Anton Lundel)
56.50 3-6 Puljujärvi (Pyörälä, Sulak) tm
57.38 3-7 Puljujärvi (Taneli Ronkainen)

Torjunnat:

Frans Tuohimaa: 8+6+2 = 16
Patrik Rybar: 12+9+10 = 31

Jäähyt:

HIFK: 1×2 min
Kärpät: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Kuvakaappaus Sub TV:n lähetyksestä

Views: 53

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi