Helmarien kisajuna puksuttaa eteenpäin

Helmarit sai Bolt Arenalle vastaansa EM-karsintalohkon E:n toisen tappiottaman joukkueen eli Skotlannin

Suomi kohtasi tiistaina pelatussa naisten EM-karsintaottelussa vielä voittamattoman Skotlannin. Helmareillakaan ei vielä tappioita ole, sillä joukkueen saldo ennen Bolt Arenalla pelattua ottelua oli kolme voittoa ja yksi tasapeli ja vastustajalla kolmesta ottelussa kolme voittoa. Ottelu päättyi Suomen voittoon maalein 1-0 (0-0).

Suomen päävalmentaja Anna Signeul valmensi ennen Suomea 11 vuotta Skotlannissa, joten hänelle vastustaja on tuttuakin tutumpi. Skotlannin nykyinen päävalmentaja Michelle Kerr pelasi Signeulin alaisena.

– Minulla oli Skotlannissa vastuullani myös maajoukkueen akatemia, joten ei siellä montaa vierasta pelaajaa ole, totesi Signeul Ylen haastattelussa.

Ensimmäinen neljävitonen oli tasaista puurtamista. Johtuikohan tuo osin siitä, että joukkueiden edellisestä pelistä oli jo aikaa.

– Pelasimme erittäin hyvin ja tästä pitää jatkaa edelleen samalla tavalla, totesi joukkueen maalivahtivalmentaja Tommi Laitala.

Summanen iski Helmarit voittoon

Toista puoliaikaa oli pelattu nelisen minuuttia, kun Eveliina Summanen iski kulmapotkun jälkitilanteesta Suomelle johtomaalin. Summasen osuma oli myös näiden karsintojen ensimmäinen Skotlannin verkkoon uponnut.

– Vedin vain tahdolla, ei siinä sen enempää, totesi Summanen

Loppuminuuteilla Skotlanti painoi hurjasti päälle ja Suomi joutuikin vetäytymään vahvasti puolustusasemiin. Noilla hetkillä maalivahti Tinja-Riikka Korpela piti Helmareita pystyssä.

– Upea taistelu koko joukkueelta, sanaili puolestaan Korpela.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Skotlannin vieraissa ja tuo 1.12. pelattava ottelu onkin joukkueelle karsintojen viimeinen. Skotlanti pelaa tuota ennen vielä 27.11. vieraissa Portugalia vastaan. Tällä hetkellä Suomen ja Skotlannin ero sarjataulukossa on neljä pistettä.

Maali:

49. 1-0 Eveliina Summanen

Kokoonpanot:

Suomi: Korpela | Koivisto, Kuikka, Westerlund, Hyyrynen | Summanen, Alanen | Collin (90+4 Pikkujämsä), Franssi, Öling (84. Sainio) | Sällström

Skotlanti: Alexander | Mitchell, Corsi, Howard, Smith | Weir, Murray (77. Ross) | Emslie, Cuthbert, Amot (63. Hanson) | Thomas (63. Crichton)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: kuvakaappaus Ylen lähetyksestä

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi