Tanska oli Helmareita parempi – Pernille Harderin puskumaali riitti voittoon

Jalkapallon EM-kisojen B-lohkojen starttasi tiistaina ottelulla Tanska – Suomi. Tanska oli ottelussa parempi numeroin 1-0 (0-0).

– Päätettiin puolustaa hyvin, joten harmittaa paljon, että tuo yksi maali päästettiin, kertoili Natalia Kuikka Yle Urheilulle.

Ensimmäistä neljävitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Nadia Nadim ohjasi vitosen viivalta kantapäällään kohti maalia, mutta Tinja-Riikka Korpela sai torjuttua matalan kudin kulmapotkuksi. Helmarien paras paikka osui vajaan 40 minuutin kohdalle, kun Emma Koivisto pääsi laukomaan vasurillaan boksin sisältä, mutta kuti painui hieman maalin ohi. Tanska oli hallitsevampi osapuoli, sillä se vei maalipaikat numeroin 11-5.

Vajaa 70. minuuttia oli pelattu, kun Karen Holmgaard pääsi nokikkain Korpelan kanssa, mutta tanskalainen ajautui liian lähelle ja “Tinni” Korpela pystyi torjumaan yrityksen. Pari minuuttia tuosta ja Pernille Harder puski poikkiputkesta kimmonneen paluupallon verkkoon. Erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu, kun Jenny Danielsson laukoi 16-rajalta kohti yläkulmaa, mutta Lene Christensen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

– Se oli lähellä, mutta olipa veskarilta unelmatorjunta. Kun tulee loppuhetkillä kentälle, niin pitää päästä mahdollisimman nopeasti peliin mukaan, sanaili Danielsson Yle Urheilulle.

Helmareilla on EM-urakasta jäljellä vielä ottelu Saksaa vastaan, mutta Suomelle siinä ei ole enää paljonkaan panosta.

– Voimme olla ihan pää pystyssä, kun pelaamme tuollaisia joukkueita vastaan. Tanskahan oli viime kisoissa finaalissa, totesi Korpela Yle Urheilulla.

Maali:

72. 1-0 Pernille Harder

Kokoonpanot:

Tanska: Christensen | Veje, Pedersen, Sevecke | Thomsen, Junge-Pedersen, Troelsgaard, (64. Holmgaard) Thrige (56. Svava) | Harder (87. Boye Sörensen), Bruun (64. Larsen), Nadim (56. Bredgaard)

Suomi: Korpela | Pikkujämsä, Kuikka, Westerlund (90. Danielsson), Koivisto | Öling, Summanen, Alanen, Sainio | Franssi, Sällström (77. Ahtinen)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi