Sportin Maailma kymmenen vuotta

Eletään toukokuuta 2012. Olen valmistunut urheilutoimittajaksi Laajasalon opistosta joulukuussa 2011. Ystäväni ja joukkuetoverini Pasi Virtanen on perustanut yrityksen Pandasport ja suunnitelmissa on, että lähdemme tekemään selostuksia.

Pasi oli neuvotellut asioista jalkapalloseurojen kanssa ja ensimmäisenä olimme menossa tuolloin striimaamaan jalkapallon Miesten Ykkösessä pelanneen Viikinkien ottelua. Alustaa meillä ei vielä tuolloin ollut, mistä striimaus olisi ajettu ulos. Olimme jo aiemmin tehneet HIFK-Bandy TV:tä ja kokemusta striimaamisesta oli, mutta emmehän voineet tuota ottelua lähettää HIFK-Bandy TV:n kautta.

Minulla oli jo silloin tiedossa, että Kotisivukone tarjoaa sivuja ja se oli tullut tutuksi salibandyseurojen puolelta. Päädyin sitten ottamaan sivut Kotisivukoneen kautta ja ensimmäinen ajatus oli, että sivujen nimi olisi ollut Sportti TV. Nyt oli sivut siis olemassa ja ei kun striimaamaan.

Sportin Maailma-nimi jo valmiina

Miten sitten lopulta syntyi Sportin Maailma? Oikeastaan kyseisen nimen olin jo ottanut käyttöön WordPressin ilmaisversiossa vuonna 2011. Ensimmäiset uutiset taisivat itse asiassa liittyä KHL-seura Lokomotiv Jaroslavlin lento-onnettomuuteen. Tuolloin opiskelin vielä urheilutoimittajaksi Laajasalon opistossa.

Kun sitten otin ensin kokeilukäyttöön nuo sivut Kotisivukoneella ja päätin jatkaa, oli luonnollista ottaa myös Domain tuolle. Silloin yhdistettiin Sportin Maailma, joka oli siellä WordPressin ilmaisversiossa ja tuo Sportti TV:n nimellä oleva Kotisivukoneen paketti. Näin syntyi domain sportinmaailma.fi. Siitä on tullut nyt kuluneeksi kymmenen vuotta.

Tähän kymmeneen vuoteen on mahtunut todella paljon asioita. Olen saanut melkoisesti kokemusta, mutta myös oppinut kantapään kautta paljon. Ensimmäiset isot kisat, joihin pääsin akkreditoitumaan Sportin Maailman nimissä, olivat yleisurheilun EM-kisat Helsingissä tuolloin 2012. Noiden kisojen aikana pääsin tapaamaan muun muassa legendaarisen, jo edesmenneen selostajasuuruuden Raimo Häyrisen. Kävin mielenkiintoista keskustelua Höyryn kanssa Kisahalliin rakennetussa pressikeskuksessa.

Samana kesänä olin ensimmäistä kertaa akkreditoituneena toimittajana Jyväskylän MM-rallissa. Tuo ralli on ollut siitä lähtien ja oikeastaan jo ennen sitäkin, yksi kesän kohokohdista. Valitettavasti korona on estänyt nyt kahden vuoden ajan osallistumisen Jyväskylään, toisaalta 2020 ei Jyväskylässä ajettu ja 2021 ralli ajettiin syksyllä, jolloin mahdollisuutta ei ollut sinne lähteä. Tänä vuonna tilanne saattaa olla toinen.

Vuosiin on mahtunut lukuisia jääkiekko-otteluita, kuten myös jalkapallo-otteluita. On kirjoitettu salibandysta, jääpallosta ja monista muistakin moottoriurheilulajeista kuin pelkästään rallista. Formula 1 on saanut palstatilaa meillä ja moni muu. Pesäpallostakin on juttuja tehty, pääosin muut kuin minä, mutta sekin laji on nyt myös omalta osaltani korkattu.

Tämän kymmenen vuoden matkan aikana on ollut muutamia tekijöitä mukana. Rallikuvista ja vähän muistakin kuvista on vastannut hyvä ystäväni Hannu Kumpulainen, jolle suuret kiitokset panoksestasi. Isot kiitokset lähtevät myös Rauman suuntaan Jouni Mikolalle, joka laittoi vuosia sitten sähköpostia ja kertoi halustaan tulla kirjoittamaan Sportin Maailmaan. Otin hänet mukaan ja tässä vuosien varrella hän on osoittautunut suureksi avuksi sivujen päivityksessä.

Kiitokset haluan esittää myös toimituspäällikkö Juhamatti Niemiselle, joka on ollut mukana sparraamassa. Samoin haluan kiittää Mikko Hyytiää ja Elmo Otrosta niistä jutuista, joita he alkuaikoina tekivät sivuillemme. Sekä Mikko että Elmo ovat opiskelukavereitani Laajasalosta. Samalla kiitän myös muita opiskelukavereitani Laajasalosta.

Erityiset kiitokset haluan näistä vuosista antaa suurelle mentorilleni, jota ilman moni asia olisi mennyt ihan päin honkia ja olisi ollut vielä enemmän kantapään kautta opittavaa. Tomi Sirén, panoksesi on ollut todella suurta ja olen siitä erittäin kiitollinen, että olet apuasi aina antanut, kun sitä olen pyytänyt. Haluan kiittää myös veljeäni Miikka Hildéniä, joka on ollut kanssa suunnattoman suuri apu kuvien ottamisessa.

Sivuston kymmenvuotista taivalta juhlistetaan jääkiekon MM-kisoissa. Viikonloppu on siis työntäyteinen, kuten sen kuuluu urheilusivustolle ollakin. Työt jatkuvat tulevaisuudessakin ja toivottavasti olemme toukokuussa 2032 juhlistamassa sivuston kaksikymppisiä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen, Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi