Sormusten herrat tekivät hyvää

Länsirannikon alumni ja Liiga-alumni yhteiskuvassa All Stars -tapahtuman päätyttyä. (kuva: Jouni Mikola)

Raumalla pelattiin elokuisena perjantaina jääkiekkoa hyväntekeväisyyden merkeissä, kun Kivikylän Areenalla järjestettiin Alumni All Stars -tapahtuma. Ottelussa Lukon, TPS ja Ässien pelaajista koostuva Länsirannikon Alumni kohtasi muun Suomen pelaajista koostetun Liiga-alumnin.

Ottelun lopputuloksella ei ole kauheasti merkitystä, mutta pelin ja sen jälkeisen taitokilpailun yhteenlasketun tuloksen mukaan voiton vei tällä kertaa Liiga-alumnin joukkue. Tapahtuma oli järjestyksessään toinen, sillä viime vuonna pelattiin Oulussa samoissa merkeissä. Raumalta viestikapula siirtyy Lahteen.

Ottelun tuotto jaetaan siis hyväntekeväisyyteen, ja suurimman potin siitä saa Petri Vehasen, Janne Niskalan ja Antti Raannan alullepanema Gottippäi-tukirahasto. Rahastosta annetaan varoja vähävaraisille kiekkojunioreille, jotta jääkiekko todellakin kuuluisi kaikille. Gottippäi-rahaston lisäksi tuottoa jaetaan luonnollisesti mýös Porin ja Turun seudulle, sillä olihan sieltäkin iso joukko pelaajia tapahtumassa tekemässä hyvää.

Petri Vehasen jäähyväiset

Alumni All Stars -tapahtuma oli samalla myös Petri Vehasen jäähyväisottelu. (kuva: Jouni Mikola)

Perjantai-illan ottelu oli samalla myös Länsirannikon alumnin maalilla pelanneen Vehasen jäähyväisottelu. Lukko-kasvattihan päätti pitkän ja menestyksekkään uransa viime keväänä Eisbären Berlin -joukkueessa DEL-liigan kakkossijaan.

– Oli hieno tapahtuma ja ehkä hienointa siitä tekee se, että pääsin pelaamaan tämmöisen ottelun kotikaupungissa, tyytyväinen Vehanen totesi.

Kiekkoilu Selänteelle harvinaista herkkua

Teemu Selännekin kehui tapahtumaa, ja totesi myös, että on hienoa nähdä miten täällä arvostetaan jääkiekkoa.

– Tää oli juuri sellainen tapahtuma kuin sen piti ollakin, vielä jos olisimme saaneet Stanley Cupin paikalle, niin se olisi ollut piste i:n päälle, Selänne jatkoi.

Selänne totesi myös, että jääkiekkoilu on hänelle nykyään harvinainen harrastus, sillä edellisen kerran mies oli ollut jäällä Hockey Hall of Fame -tapahtumassa.

Selänteen ja Vehasen lisäksi tapahtumaa kehuivat kaikki muutkin keitä ehdin jututtamaan, ja heitä oli ainakin Janne Niskala, Marko Jantunen, Jarmo Kuusisto sekä Erik Hämäläinen. Jäältä poistuttua Selänteellä ja Patrik Laineella alkoikin melkoinen nimikirjoitusrumba, mutta varmasti jokainen pienempi ja isompikin pyytäjä sai haluamansa.

Patrik Laine sai kirjoitella pelin jälkeen nimmareita. (kuva: Jouni Mikola)
Teemu Selänteellä oli vastaavanlainen nimikirjoitusrumba. (kuva: Jouni Mikola)

Reksan luistin kulki edelleen

Itse ottelussa seurasin suurella mielenkiinnolla Oulun Kärppien legendaarista Reijo Ruotsalaista, ja havaintoni olikin, että miehen luistin kulki nyt 58-vuotiaana melkein samaan malliin kuin aktiiviurallaan. Tuosta yhtenä esimerkkinä oli se, että mies voitti nopeuskisassa itsensä Petteri Nummelinin.

Winnipeg-kenttä kasaan

Veli-Pekka “Vellu” Ketola, Teemu Selänne, Patrik Laine, Sami Niku ja Teppo Numminen muodostivat Winnipeg-ketjun. (kuva: Jouni Mikola)

Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana tehtiin ottelussa pieni leikkimuotoinen treidaus, kun Veli-Pekka “Vellu” Ketola ja Aleksander Barkov vaihtoivat paikkoja. Näin Liiga-alumnin joukkueeseen saatiin muodostettua Winnipeg-kenttä ja siinä Ketolan lisäksi pelasivat Teemu Selänne, Patrik Laine, Teppo Numminen sekä Sami Niku.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi