Slovakia jäi ärsytetyn Suomen jalkoihin

Joakim Kemell sai oman maalitilinsä auki ottelussa Slovakiaa vastaan.

Nuoret Leijonat pesi kasvonsa maanantaisen Sveitsi-tappion jälkeen, sillä tiistaina joukkue kaatoi Slovakian maalein 5-2 (1-1, 3-0, 1-1). Kahden tehopisteen miehiä olivat tehot 1+1 nakuttaneet Joakim Kemell ja Oliver Kapanen sekä kahden syöttöpisteen Kalle Ervasti.

Avauserässä Sami Päivärinta iski Nuoret Leijonat kuskin paikalle, saatuaan hyvän syötön Jimi Suomelta. Erää oli pelaamatta vain kymmenen sekuntia, kun Peter Repcik onnistui tuomaan Slovakian rinnalla. Tuo koppimaali syntyi ylivoimalla.

– Slovakia on hyvä ja liukkaasti luisteleva joukkue eli tarkkana saadaan olla. Otettiin tuohon loppuun vähän huolimaton jäähy, paalutti Päivärinta Discoverylla.

Toisessa erässä Suomi laittoi ison vaihteen silmään ja meni menojaan, sillä 13 minuutin aikana osuivat Joakim Kemell, Oliver Kapanen ja Jani Nyman. Kemell ja Nyman tulittivat yläkaarelta alakulmiin, mutta Kapanen puolestaan nousi alueelle ja kiersi vielä maalinkin ja sen jälkeen tuikkasi kiekon vanhanaikaisella verkkoon. Tuo Nymanin osuma riitti myös Slovakian maalivahti Patrik Andrisikille ja hänen tilalleen luisteli Matej Marinov.

– Saatiin työmäärä kuntoon ja pelattiin kunnon Leijonakiekkoa. Taisi ekassa pelissä vähän jännittääkin sekä taisi myös Sveitsi pelata vähän erilaista kiekkoa kuin odotettiin, totesi Kemell Discoverylla.

Aleksi Heimosalmi ohjattiin kolmannen erän toisella toistamiseen jäähyaitioon ja jälleen tuo kostautui. Slovakian toisenkin ylivoimamaalin viimeisteli Repcik. Brad Lambert kuittasi tuon kavennusmaalin melko nopeasti laukoen alakaarelta hieman helponnäköisesti etukulmasta ohi Marinovin.

Maalit:

8.54 1-0 Sami Päivärinta (Jimi Suomi, Kalle Ervasti)
19.50 1-1 Peter Repcik (Dalibor Dvorsky, Maxim Strbak) yv
23.34 2-1 Joakim Kemell (Ville Koivunen, Otto Salin)
27.45 3-1 Oliver Kapanen (Kemell)
33.56 4-1 Jani Nyman (Topias Vilen, O. Kapanen) yv
43.22 4-2 Repcik (Strbak, Alex Ciernik) yv
45.01 5-2 Brad Lambert (Ervasti)

Torjunnat:

Jani Lampinen: 9+6+7 = 22
Patrik Andrisik: 8+0+ – = 8
Matej Marinov (33.56): – +4+6 = 10

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Slovakia: –

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 44

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi