Selänne luottavainen suomalaisen jääkiekon tulevaisuuteen

Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina pelattiin perinteiseen tapaan Helsingin Kalastajatorpan tenniskentällä Bermuda Cupia. Mukana totutusti oli myös juuri NHL:n Hockey Hall of Fame- valinnastaan kuullut suomalainen kiekkolegenda Teemu Selänne.

– Totta kai NHL:n Hockey Hall of Fame on se suurin, mitä jääkiekkolija voi saada. Ilman muuta se tulee olemaan marraskuussa mun urani suurin kruunu, Selänne fiilisteli.

Täysin puskista valinta ei suomalaiskiekkoilijalle tullut.

– Kyllä mä valehtelisin, jos väittäisin, että en olisi tätä osannut odottaa. Ei tämä nyt ihan yllätyksenä tullut, mutta niistä kriteereistä ei koskaan tiedä, että miten ne menee. Sikäli tämä oli makea juttu, Selänne totesi.

Selänne on ollut suomalaisessa kiekkoilussa yksi suurimmista tekijöistä ja menestyneimmistä pelaajista. Hän on tehnyt pitkä uran NHL:ssä ja vyölle on kertynyt niin olympia- kuin MM-otteluitakin runsaasti. Kokenut pelimies näkee suomalaisen kiekkoilun tulevaisuuden valoisana.

– Viime kausihan oli nuorten pelaajien läpimurtokausi NHL:ssä. Se on kova juttu, että noin paljon nuoria on noussut ja tullut NHL:ään, Selänne iloitsi.

– Me ollaan tehty paljon hyvää työtä täällä ja se on kova juttu. Vaikka kausi kansainvälisesti maajoukkueen kautta ei nappiin mennytkään, niin silti meillä on kovia jätkiä tulossa ja se on tärkeätä meille.

 

Tulevaisuus nuorten käsissä

Suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuus on ennen kaikkea näiden nuorten pelaajien harteilla, jotka ovat nyt tehnyt tai tekemässä läpimurtoa NHL:ään. Viime kauden draftissa korkeilla numeroilla varattiin Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi sekä Olli Juolevi. Tänä vuonna peräti kuusi pelaajaa huudettiin ensimmäisellä kierroksella.

– Meidän pitää katsoa tulevaisuuteen ja me tehdään hienoa duunia. Paljon nuoria nousee vielä parrasvaloihin ja se on hienoa nähdä. Suomen kiekkoilu voi hyvin, Selänne paalutti.

Selänne ei ymmärrettävästi halunnut lähteä kovin suureen ääneen perkaamaan maajoukkueen heikkoa menestystä viime kaudella. Suomi pelasi ehkä heikoimman kauden koskaan kansainvälisillä kentillä.

– Mun on vähän vaikea, kun katson vain tuloksia. World Cupissa olin mukana ja siitä voisi sanoa jonkinlaisen mielipiteeni, mutta kun ei näe noita pelejä, niin sitä on vähän vaikea ruveta pilkkomaan, Selänne kommentoi.

– Ei se kyllä sellainen kausi ollut, mihin me ollaan totuttu. Sikäli on petrattavaa kyllä.

Suomalaiset ovat tottuneet menestymään myös kansainvälisillä kentillä ja useina vuosina sitä menestystä on tullut niin junioreissa kuin aikuisissakin. Jos kausi 2016-2017 oli menestyksellisesti heikkoa, niin samaa ei voida edellisestä kaudesta puhua.

– Se edelliskausi oli kyllä aivan uskomaton. 18- vuotiaat voitti, 20- vuotiaat voitti ja miehetkin meni finaaliin. Ei se paljoa paremmin olisi voinut mennä, Selänne kiteytti.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Miikka Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi