Lukon ketsuppipullo aukeni Satakunnan derbyssä

Uudistuneet Lukko ja Ässät kauden ensimmäiseen derbyyn.

Lauantai-iltana oli Kivikylän Areenalla draamaa ja rytinää, kun pelattiin kauden ensimmäinen Satakunnan derby. Ottelu oli Lukon hallintaa, sillä se päättyi raumalaisvoittoon maalein 5-1 (3-0, 0-0, 2-1). Lukon maaleista kaksi viimeisteli Linus Nyman.

– Kaikki odottaa sitä ensimmäistä voittoa. Se TPS-peli oli vaikea ja tänään Lassi Lehtinen piti meitä alussa pystyssä. Toinen erä oli meiltä erinomainen. Olen hyvin tyytyväinen joukkueeseen. No numerot hieman mairittelevat meitä, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli melko selvää Ässien hallintaa, sillä Lassi Lehtinen ehti kiekon tielle peräti seitsemän kertaa, kun taas virkaveli Konstantin Volkov selvisi kahdella kopilla. Porilaiset pääsivät yrittämään myös kertaalleen ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Lukko puolestaan hyödynsi ensimmäisen ylivoimansa, kun Kristian Pospisil toimitti kiekon Volkovin selän taakse vajaan 12 minuutin pelin jälkeen. Lukko onnistui myös toisesta ylivoimastaan, sillä Linus Nyman ohjasi Arttu Ilomäen laukauksen verkkoon, kun Pospisilin osumasta oli kulunut kolmisen minuuttia. Reilu minuuttia oli erää pelaamatta, kun Samuli Piipponen yllätti rannelaukauksellaan Volkovin jo kolmannnen kerran.

Toiseen erään lähdettäessä sai Volkov tehdä tilaa Linus Söderströmille. Ruotsalaisvahti pelastikin porilaiset pariin otteeseen takaiskulta. Erän 12. minuutilla Söderström nollasi Scott Pooleyn läpiajon. Toisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat Harri Kainulaisen ja Olli Vainion saamat kaksiminuuttiset, Vainiolle tuomittiin lisäksi 10 minuutin käytösrangaistus selästä taklaamisesta. Erä oli melko yksipuolista Lukon näytöstä, sillä Lehtiselle koppeja kertyi ainoastaan kolme, kun taas Söderström oli oikea työn sankari 16 torjunnallaan.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 13 sekuntia, kun Lukon ykkösketju Pospisil, Julius Mattila ja Pavol Skalicky tekivät todellisen klap-klap-maalin. Mattila sai ohjata jiekon rauhassa lähes tyhjään maaliin.

– Kaverit pelasi hyvän tilanteen ei mun siinä tarvinnut oikeastaan tehdä muuta kuin laittaa lapa jäähän. Peli oli suurimmaksi osaksi hyvää lätkää. Toisessa erässä kaverilla ei ollut oikeastaan palakaan, sanaili Mattila.

Kun kerran oli hienojen maalien makuun päästy, niin Lukon ketju Anrei Hakulinen, Arttu Ilomäki ja Nyman tekivät vuorostaan samanlaisen klap-klap-maalin. Tällä kertaa viimeistelijänä oli Nyman, joka näin tuplasi illan maalisaldonsa. Kolmisen minuuttia ennen loppua Lehtinen nollasi Jouka Juholan läpiajon. Minuutti ja 42 sekuntia ennen loppua Jarno Kärki rikkoi Lehtisen nollan.

– Meillä oli hyvä lataus ensimmäiseen erään, mutta lopulta tuli tylyt lukemat. Toisessa erässä tuli Lukon rutiini esiin, sanaili Ässien käskijä Ari-Pekka Selin.

Maalit:

11.38 1-0 Kristian Pospisil (Michael Haga, Julius Mattila) yv
14.30 2-0 Linus Lyman (Arttu Ilomäki, Anrei Hakulinen) yv
18.43 3-0 Samuli Piipponen (Haga, Sebastian Repo)
40.13 4-0 Mattila (Pavol Skalicky, Pospisil)
52.56 5-0 Nyman (Hakulinen, Ilomäki)
58.18 5-1 Jarno Kärki (Derek Barach, Jakob Andersson)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 10+3+9 = 22
Konstantin Volkov: 7+-+- = 7
Linus Söderström (20.00): – +16+8 = 24

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
Ässät: 3×2 min + Olli Vainio 10 min

Yleisöä:

3 129

Kierroksen muut ottelut:

Kärpät – JYP 6-2 (1-0, 1-0, 4-2)
KooKoo – SaiPa 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
KalPa – Jukurit 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
TPS – Ilves 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)
Pelicans – HIFK 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)
Sport – Tappara3-2(2-0, 1-1, 0-1)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi