Sportille taisteluvoitto Äijänsuolta

Raumam boja toivottivat kotijoukkueen otteluun näin komealla tifolla.

Äijänsuon lauantai-illassa Lukko sai vastaansa liigassa kakkosena majailevan Vaasan Sportin. Sport nappasi kolme pistettä kovan väännön jälkeen maalein 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

– Oli sellainen peli kuin voi odottaa, kun vastassa oli kokenut joukkue. Meillä puolestaan moni nuori pelaa tällä tasolla ensimmäistä kauttaan. Saimme ehkä maalipikkoja, mutta yhdellä on vaikea voittaa. Eilen pomppi, mutta tänään ei sitten pomppinutkaan, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Vaasalaisten kokoonpanosta löytyi lauantaina uusi mies, kun Tapparassa vaille peliaikaa jäänyt Lassi Vanhatalo siirtyi paikkaamaan Sportin pitkää loukkaantumislistaa. Erää oli pelattu 12 minuuttia, kun Thomas Gregoire laukaus lipui Niko Hovisen selän taakse. Sport pääsi erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta kahdeksan kertaa Lassi Lehtinen piti maalinsa koskemattomana.

Sekavaa peliä

Roope Talaja toi Sportin tasoihin, kun toista erää oli pelattu nelisen minuuttia. Vaasalaiset pelasivat tuossa vaiheessa kahden miehen ylivoimalla. Tuon maalin jälkeen Lukon peli sekosi hetkeksi aivan totaalisesti, mutta Sport ei sitä pystynyt hyödyntämään. Sportin Olli Vanttaja sai viisi sekuntia ennen erän päätöstä kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä, joten vaasalaiset aloittavat kolmannen erän alivoimalla

– Vastustaja oli juuri noissa parhaimmillaan, kun se odotti virhettä mihin iskeä. Nämä on ihan mentaalihommia, joten ei se perjantainen Tappara-peli enää jaloissa painanut. Saimme vetoja ja paikkona, mutta se viimeinen terävyys jäi puuttumaan, paalutti Lukko-kapteeni Anrei Hakulinen.

Sport siirtyi johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu vajaa seitsemän minuuttia. Teemu Väyrysen laukaus meni hieman helposti Lehtisen selän taakse.

– Aikamoista taistelua tämä peli oli meiltä, kun vielä jouduimme tekemään vähän kokoonpanomuutoksia toimiviin ketjuihin, mutta voitto maistuu hyvältä. Meille on muutaman kerran auennut ovi sieltä saranapuolelta vaikka homma toimisi paremmin, jos aukeaisi ihan sieltä kahvapuolelta. Joukkue on alkukauden aikana näyttänyt todellista luonnetta, sanaili Sportin päävalmentaja Risto Dufva.

Maalit:

11.59 1-0 Thomas Gregoire (Anrei Hakulinen, Arttu Ilomäki)
24.10 1-1 Roope Talaja (Valtteri Viljanen) yv2
46.49 1-2 Teemu Väyrynen

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 8+6+1 = 15
Niko Hovinen: 9+7+9 = 25

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
Sport: 2×2 min

Yleisöä:

2 768

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – SaiPa 2-3 ja (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)
ratkaisija: 61.45 Mikko Juusola
HPK – HIFK 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
KooKoo – Ässät 2-1(0-0, 1-0, 1-1)
JYP – KalPa 5-4 ja (1-0, 0-0, 3-4, 1-0)
ratkaisija 64.05 Joakim Kemell
Jukurit – Tappara 2-8 (2-2, 0-3, 0-3)
Kärpät – TPS 2-1 ja (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
ratkaisija: 63.59 Ville Koivunen

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 131

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi