Sami Joukainen ratkaisi Kankaanpäälle voiton

Kankaanpään Maila onnistui nappaamaan kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Alajärven Ankkurit kaatui helatorstaina 2-1 k (2-3, 2-0, 0-0, 4-3).

Molemmat joukkueet saivat juoksutilinsä auki heti avausvuorossa ja Kankaanpää iski kaksi ja Alajärvi sai juoksijan kertaalleen kotiin. Kankaanpäältä mailan varressa onnistui Jukka Lankinen ja kotiin puolestaan ehättivät Ville-Veikko Olli sekä Joni Rytkönen. Alajärven ainokaisen löi Sami Mikkolanaho ja Nestori Yli-Sissala kipaisi kotiin.

– Ekan vuoron jälkeen on ollut vähän nuhaista, mutta eiköhän tämä tästä, totesi Alajärven Aki Orava Nelosen haastattelussa.

Kolmannen tasoittavalla Ankkurit tulikin sitten rinnalle ja ohi. Mikkolanaho onnistui toistamiseen ja tällä kertaa kotiin tuli Viljo Sillanpää. Johtojuoksussa Sasu Iivarinen kotiutti Yli-Sissalan.

Kankaanpää ei onnistunut yrityksessään mennä ohi ja niinpä Alajärvi nappasi ensimmäisen jakson. Yksi vieraiden hahmoista oli lukkari Ville Väliaho, joka pelasi entisellä kotikentällään.

– Missään vaiheessa ei selkä niksahtanut ja onnistuimme kääntämään jakson. Juoksut tuli vielä ihan hyvillä lyönneillä. Me keskityimme vain omaan pelaamiseenne, totesi Alajärven pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Sami Joukaisen maila puhui kahdesti

Toisella jaksolla Kankaanpään hahmo oli lyöjäjokeri Sami Joukainen, joka löi joukkueensa molemmat juoksut. Kotiin noiden lyöntien seurauksena ehättivät Valtteri Kleemola sekä todelllinen KaMa-ikoni Jouni Itävalo. Alajärvi ei onnistunut yrityksissään kertaakaan ja niinpä edessä olikin supervuoro.

– Siitä olen varma, että ulkopeli pitää supervuorossakin, mutta tuon sisäpelin kanssa on tekemistä, mutta eiköhän sitä pari sieltä tehdä, sanaili Alajärven jokeri Sami Mikkolanaho.

Supervuorossa molempien yritykset jäi vähän piippuun ja ratkaisu piti hakea pitkän kaavan mukaan kotiutuslyöntikilpailusta.

Joukainen iski jälleen kahdesti

Ensimmäisellä kierroksella kumpikin joukkue onnistui kolmesti. Alajärvi onnistui tasoittamaan omalla yrityksellään todella kreivin aikaan,  sillä Juha Katajiston viimeinen lyönti tippui väliin ja Henri Heikkinen laittoi matsille jatkoa.

Toisella yrittämällään Kankaanpäältä onnistui vain pari Joukainen – Rytkönen. Tuo juoksu toi lopulta Kankaanpäälle kauden ensimmäisen kotivoiton, sillä Alajärvi ei onnistunut omalla vuorollaan tasoitusyrityksissään.

– Onneksi saatiin ryhtiä tauon jälkeen. Teimme pieniä taktisia muutoksia ja olimme loppupelin niskan päällä, sanaili Kankaanpään pelinjohtaja Mika Peltonen.

Palkitut:

Kankaanpää:

I: Henri Pulkkinen
II: Jouni Itävalo

Alajärvi:

I: Villle Väliaho
II: Sasu Iivarinen

Kierroksen muut ottelut:

Koskenkorva – Oulu 1-0 (5-5, 5-3)
Kouvola – Raahe 1-0 (2-2, 2-0)

Naisten helatorstain kierros:

Oulu – Lappeenranta 2-0 (4-0, 6-1)
Seinäjoki – Lappajärvi 2-0 6-0, 2-1)
Kempele – Lapua 1-2 s 2-4, 2-0, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi