Salibandyn Suomen cup valtaa Tampere Areenan

Lauantaina pelataan Tampere Areenalla salibandyn Suomen cupin finaalit. Miesten finaalissa kohtaavat Classic ja ykkösdivarissa pelaava Loviisan Tor. Naisten finaalissa kohtaa monivuotinen taistelupari Classic ja SB-Pro.

Miesten finaalissa asetelmaa voisi kuvailla ilmaisulla Daavid vastaan Goljat. Aivan toivoton Loviisan urakka ei kuitenkaan ole, sillä divarissa pelannut joukkue on voittanut cupin kolmesti aiemmin. Tampereen Classic on voittanut cupin kahdesti, mutta kokenut voittojensa vastapainoksi viisi tappiota.

Tamperelaisten Eemeli Salin myöntää, että tuleva vastustaja on vieras.

-Eri sarjatasolla, kun pelataan, niin vastustaja on meille vieras. Täytyy siis alusta asti olla hereillä ja reagoida vastustajan pelin mukaan. Henkisellä puolella valmistautuminen otteluun on varmasti tärkeä, että keskitytään oikeisiin asioihin, Salin linjaa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että salibandy on aina salibandyä vastustajasta riippumatta.

-Itse peli on sama, on vastassa ketä tahansa. Nyt on iso panos, niin mielestäni sen pitäisi vaikuttaa peliin enemmän kuin sarjatason.

Loviisan päävalmentaja Marko Paju sanoo, että joukkueiden sarjatasoilla ei ole ottelun kannalta merkitystä.

-Tällä tuskin suurta vaikutusta. Finaalipeli on aina finaalipeli, jonka molemmat joukkueet haluavat voittaa. Ehkäpä liigan tämän hetken kärkijoukkue haluaa karistaa divarijoukkueen kannoiltaan heti ottelun alussa, Paju toteaa.

Paju ei aio kehittää uusia taktisia taikatemppuja finaalia varten.

-Eteenpäin pienissä paloissa ja sitten katsotaan, millaista reagointia pelin sisällä vaaditaan. Omalla pelikirjalla lähdetään liikkeelle. Mitään hokkuspokkustemppuja ei ole suunniteltu. Niillä voisi pahimmillaan vain sotkea omaa peliä, Loviisan päävalmentaja linjaa.

Tampereen Classic koki viime vuonna Suomen cupissa finaalitappion, joten oikean asenteen löytäminen tämän vuotiseen finaaliin ei ole vaikeaa.

-Mestaruudesta kun pelataan, niin mielestäni valmistautuminen, oikeanlaisen asenteen ja hyvän pelifiiliksen löytäminen on helppoa. Viime vuonna hävittiin Cup-finaali ja se jäi harmittamaan, niin  että joukkueemme on valmistautunut hyvin ja haluaa tällä kertaa voittaa, Eemeli Salin hehkuttaa.

Miesten Suomen cupin finaali lauantaina kello 18:00.

Naisten finaalissa kohtaavat kaksi toisilleen erittäin tuttua joukkuetta. Otteluun tuo lisäväriä se, että SB-Pro ja Classic kohtasivat toisensa viime viikonloppuna Klaukkalassa. Tuossa kamppailussa Pro katkaisi Classicin liigassa 38 ottelua kestäneen voittoputken.

Nurmijärven SB-Pro:n päävalmentaja Matti Kaipio ei ollut aivan tyytyväinen joukkueensa suoritukseen viime viikonlopun ottelussa.

-Lauantain ottelussa meillä oli ongelmia viimeistelyn kanssa ja ottelu pysyi sen takia tiukkana ihan loppuun asti, nyt uskon, että olemme valmiimpia viimeistelemään paremmin ja pystymme ratkaisemaan ottelun aikaisemmin, Kaipio sanoo.

Classicin Sanni Niemisen mukaan joukkue luottaa finaalissa omiin vahvuuksiinsa.

-Luotamme omiin vahvuuksiimme ja niillä jatkamme. Kaikki pitää vain tehdä hieman paremmin kuin viime lauantaina, Nieminen kertoo.

Classic pitää perjantaina viimeistelyharjoitukset.

-Hieman olemme käyneet vastustajaa läpi, mutta enemmän olemme keskittyneet omaan peliin. Perjantaina vielä hyvät viimeistelyharjoitukset, niin olemme valmiita lauantain finaaliin, Sanni Nieminen sanoo.

SB-Pro:n Päävalmentaja myöntää, että lauantaina edessä oleva finaali on yksi kauden päätavoitteista.

-Cup Finaali on yksi kauden päätavoitteista ja sitä varten on valmistauduttu aina toukokuun viimeiseltä viikolta lähtien. Olemme saaneet treenata hyvin ja joukkue on pysynyt koko syksyn terveenä. Viimeistelyviikko on mennyt myös hyvin. Olemme erittäin luottavaisin mielin, hyvin latautuneita ja terävällä jalalla valmiita taistelemaan. Saamme tähän otteluun liikkeelle parhaan mahdollisen kokoonpanon, Matti Kaipio myhäilee.

Naisten Suomen cupin finaali lauantaina kello 15:00.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Aarno Järvinen, Salibandyliiga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi