SaiPa puolusti Raumalta täyden pistepotin

Lukko koki kauden toisen kotitappionsa perjantaina, kun SaiPa nappasi pisteet Äijänsuolta numeroin 2-0 (0-0, 1-0, 1-0). SaiPan voiton takeet oli nollapelin pelannut Jussi Markkanen ja koko joukkueen tiivis puolustus.

Ensimmäinen kaksikymppinen oli vauhdikasta kiekkoa, mutta ainoa tilastomerkintä Joose Antosen saama kaksi minuuttinen kuudennella minuutilla.

Erä oli siis vauhdikasta, mutta myös aika sekavaa ja harhasyöttöjä nähtiin tukuttain puolin ja toisin.

Lukon ylivoima sekavaa – Cody Kunyk osui

SaiPa avasi maalihanat toisen erän viidennellä minuutilla, kun Cody Kunyk nousi vasenta laitaa ja sivalsi ranteella kiekon Kaapo Kähkösen selän taakse. Lukko pääsi erän puolivälin tienoilla ylivoimalle, mutta raumalaisten peli miesylivoimalla oli melko saamatonta.

Raumalaiset saivat jatkossa vielä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta vieläkään kiekko ei löytänyt tietään Jussi Markkasen selän taakse.

Jussi Markkanen kesti

Kolmas erä oli Lukon hallintaa, mutta osumia ei ensimmäiseen kymppiin nähty vaikka molemmat pääsi pelaamaan kertaalleen ylivoimallakin.

Lukko painoi myös erän toisen kympin ja siitä on osoituksena maalivahtien torjunnat, sillä Jussi Markkanen ehti kiekon tielle 13 kertaa, kun taas Kaapo Kähkönen selvisi kuudella kopilla.

Lukko yritti lopussa ilman maalivahtia ja kaksi sekuntia ennen ottelun loppua Elmeri Kaksonen nosti kiekon omalta alueelta tyhjään raumalaismaaliin. Tuo oli myös alivoimamaali.

– Me olimme tänään tosi aktiivisia kaksi erää ja loimme hyviä maalipaikkoja sekä puolustimme hyvin. Pikkasen olemme lipsuneet puolustamisesta, mutta tänään saimme sen kuosiin. Loppu meni vähän siten, että koko maailma oli meitä vastaan, en silti ketään kritisoi. Jussi Markkanen on tehnyt valtavasti töitä odottaen oikeaa hetkeä ja tänään se oli, Paalutti SaiPan käskijä Tero Lehterä.

– Meillä oli ekaan erään hienot paikat tehdä maali ja maaliviivalla kiekko pyörikin pari kertaa ja sen jälkeen hyvää maalivahtipeliä ja meiltä huonoa viimeistelyä. Meiltä on tippunut rivistä miehiä kuten Eero Somervuori sekä nyt viimeksi Arttu Ilomäki ja jokainen näkee Joakim Hilldingin tuskan kiekollisessa pelissä, analysoi puolestaan Lukko-luotsi Pekka Virta.

– Matka on pitkä ja nöyrästi mennään eteenpäin sekä tehdään tarvittavia muutoksia. Joku tästäkin voi kritisoida, mutta tää oli vasta toinen kotitappio ja olikohan viime kaudella tämän verran voittoja, jatkoi Virta.

Maalit:

24.30 0-1 Cody Kunyk (Topi Nättinen, Kalle Maalahti)
59.58 0-2 Elmeri Kaksonen (Ville Koho) av,tm

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 5+8+6 = 19
Jussi Markkanen: 8+7+13 = 28

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
SaiPa: 5×2 min + Kalle Maalahti 10 min

Yleisöä:

3 201

Kierroksen muut ottelut:

JYP – Jukurit 1-3
Pelicans – Kärpät 2-3 vl
ratkaisija: Ville Leskinen
Tappara – TPS 2-3

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 62

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi