Saga Vannisen menestysvuotta varjosti suru “Eki ollut todella iso taustatukija”

Torstai-iltana Helsingin Jäähallissa vietetyn Urheilugaalan vuoden nuoren urheilijan tittelin pokanneen Saga Vannisen vuoteen on mahtunut paljon. Siihen on mahtunut niin iloa, mutta myös surua. Surullisin uutinen tuli heinäkuussa, kun hänen managerinsa Erkki Alaja menehtyi.

– Onhan Eki ollut todella iso taustatukija. Hoitanut juuri sen, että on ollut mahdollista urheilla täysipäiväisesti ja tehnyt taustat kuntoon, jotta itse on pystynyt keskittymään vain urheiluun. Ekillä oli iso rooli myös tähän (Uuno-pokaaliin), Vanninen toteaa.

Alaja palkittiin myös Urheilugaalassa postuumisti vuoden urheilumanagerina. Palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Vanniselle palkinnon noutaminen on jo tullut tutuksi, sillä hänet valittiin vuoden nuoreksi urheilijaksi jo kolmannen kerran.

– Kivaltahan tämä tietenkin tuntuu. On se mukavaa aina saada arvostusta menneestä kaudesta, niin hyvältä tuntuu, Vanninen kertoo tuntemuksistaan.

Jokaisella palkinnolla on urheilijalle aina oma merkityksensä, näin on myös Vanniselle. Kysymykseen siitä, minkä näistä kolmesta palkinnosta hän arvottaisi korkeimmalle, oli vastaus selkeä.

– Kyllä se ensimmäinen oli ainakin sillä tavalla yllättävin. Kyllä mä sen ensimmäisen sanon kuitenkin, vaikka nämä kaikki ovat kyllä hienoja juttuja, Vanninen vastaa.

Seitsenottelijana urheileva Saga Vanninen menestyi viime kesänä Suomessa järjestetyissä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa ottaen kultaa. Unkarin Budapestissa järjestetyissä aikuisten MM-kisoissa Vanninen oli nuorimpana osallistujana yhdeksäs.

– Olin asettanut päätavoitteeksi nuorten EM-kisat ja siellä onnistuin voittamaan, mutta tietty tuloksellisesti jäi vielä vähän kaivelemaan, kun ei mennyt Suomen ennätys rikki. Sen voi rikkoa sitten ensi kaudella tai myöhemmin, Vanninen pohtii.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi