Ruotsin U19-pojat karkasivat voittoon kolmannessa erässä

Suomen ja Ruotsin alle 19-vuotiaat pojat mittelivät sunnuntaina viikonlopun toisessa kohtaamisessaan Tampereella. Ottelusta muodostui erittäin tasainen kamppailu, jonka Ruotsi vei lopulta lukemin 5-3.

Toiseen erään tultaessa tilanne oli kutkuttavasti 2-1 Suomelle. Vieraat onnistuivat kuitenkin tasoittamaan ottelun pelikellon näyttäessä 28.47 Simon Karlssonin toimesta.

Ajassa 34.55 Aaro Ollikainen komennettiin rangaistusaitioon Jasper Juutin seuraksi. Suomi taisteli urheasti kahden miehen alivoimalla, eikä Ruotsi onnistunut ylivoimalla. Sen sijaan kotijoukkue onnistui melkeinpä heti jäähyjen päätyttyä iskemään 3-2 johtomaalin Niklas Kuisman toimesta.

Tilanteen ollessa päätöserässä tasan 3-3 Suomelle tarjoutui loistava mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoon ylivoimalla, mutta pallo pomppi tällä kertaa huonosti, eikä johtomaalia syntynyt. Ruotsi siirtyi ottelussa 4-3 johtoon, kun ottelua oli jäljellä vajaan seitsemän minuuttia. Suomea heräteltiin aikalisällä, mutta sekään ei auttanut. Lopulta Ruotsi iski loppulukemat 5-3 tyhjiin juuri ennen ottelun loppua.

– Tänään haluttiin tunnetta peliin. Maltti lopussa karkasi, poikien maajoukkueen päävalmentaja Atte Juuti harmitteli Salibandyliigan haastattelussa ottelun jälkeen.

– On meidän pelissä hyviä aihioita. Tänään pystyttiin parempaan pallolliseen peliin kuin eilen. Ja kellotusten mukaan siihen päästiinkin, mutta samalla on todettava, että töitä on vielä tehtävänä ja matka on pitkä. Oltiin neljä ja puoli päivää yhdessä joukkueen kanssa leiri mukaan lukien. Tästä on hyvä jatkaa. Moni kaveri sai tuntuman kansainvälisiin peleihin ja toivottavasti vievät viestiä seuroihinkin. Tällä tasolla pelaajilta vaaditaan todella paljon teknistä taitoa. Vauhti on kentällä on valtaisa, Juuti kuvaili.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Salibandyliiga

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi