Ruotsin toisen erän tehohetki liikaa Tshekille

Tshekki ja Ruotsi tarjoilivat sunnuntain myöhäisottelussa peräti kahdeksan maalia ja voitto meni Ruotsille maalein 5-3 (1-1, 3-1, 1-1). Kari Jalosen valmentaman tshekkiryhmän ykkönen oli Roman Cervenka, joka merkkautti itselleen kolme syöttöpistettä.

David Krejci avasi ottelun maalihanat, kun erää oli pelattu kuusi minuuttia. Ruotsi pääsi puolitoista minuuttia ennen erätaukoa ylivoimalle ja minuutin joukkue pyöritti peliä, ennenkuin Rasmus Asplund löi pelin tasoihin. Erä oli ruotsalaisten hallintaa, sillä Karel Vejmelkalle kertyi 10 torjuntaa, kun taas Magnus Hellberg selvisi kolmella.

Karel Vejmelka pommitettiin vaihtoon

Ruotsi pääsi toisen erän toisella minuutilla kahden miehen ylivoimalle ja jälleen erikoistilannepelaaminen pyöri minuutin verran, kun verkko heilui. Ruotsin toisesta osumasta vastasi Emil Bemström, joka syötti ensimmäisen. Kolmisen minuuttia myöhemmin Mathias Brome lisäsi ruotsalaisten johtoa. Bromen laukaus luiskahti totuuden nimessä hieman helponlaisesti Vejmelkan selän taakse.

Kolme minuuttia edellisestä, kun Ruotsi oli tullut juuri täysilukuiseksi, niin Asplund pääsi nokikkain Vejmelkan kanssa ja näin sinikeltaiset johti jo kolmella maalilla. Tuo osuma myös riitti Vejmelkalle ja tilalle luisteli Marek Langhamer. Tshekki tuli pari ja puoli minuuttia ennen erätakoa uudelleen kahden maalin päähän, kun Tomas Kundratek pääsi tulittamaan Roman Cervenkan poikittaissyötöstä takakulmaan.

Tshekki piristyi, mutta Ruotsi kesti

Ruotsi lisäsi johtoaan kolmannen erän viidennellä minuutilla, kun Anton Bengtssonin laukaus nopean vastahyökkäyksen jälkeen päätyi verkkoon. Tshekki ei halunnut myydä nahkaansa halvalla, sillä vain 29 sekuntia myöhemmin Matej Blümel toi joukkueensa jälleen kahden maalin päähän.

Tshekin kiri vähän katkesi neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Cervenkan saamaan kakkoseen. Kari Jalosen ryhmä yritti viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta.

Maalit:

6.03 1-0 David Krejci (Roman Cervenka)
19.24 1-1 Rasmus Asplund (Joakim Nordström, Emil Bemström) yv
22.47 1-2 Bemström (Lucas Wallmark, Erik Gustafsson) yv2
25.50 1-3 Mathias Brome
28.52 1-4 Asplund (Gustafsson)
37.36 2-4 Tomas Kundratek (Cervenka, David Jiricek) yv
44.50 2-5 Anton Bengtsson (Brome)
45.19 3-5 Matej Blümel (Cervenka, Radim Simek)

Torjunnat:

Karel Vejmelka: 10+4+ – = 14
Marek Langhamer (28.52): – +8+7 = 15
Magnus Hellberg: 3+8+7 = 18

Jäähyt:

Tshekki: 6×2 min
Ruotsi: 4×2 min

Toinen myöhäisottelu:

Tanska – Sveitsi 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi