Ruotsi vei MM-kultaa jo yhdeksännen kerran – “Eihän pelissä ole mitään hyvää kun tulee turpaan”

Ruotsi vei salibandyn MM-kultaa voittamalla Suomen Hartwall Arenalla pelatussa finaalissa 6-4. Ruotsin sankariksi nousi Tobias Gustafsson, joka nousi laidasta ohi Peter Kotilaisen ja laittoi pallon nätisti ohi Lassi Torisevan vartioiman maalin.

– Tiedä sitten näkyikö sittenkin se, että kolme ja puoli tuntia myöhemmin aloitetaan peli tässä tilanteessa. Kyllä mä sitä jo eilen kritisoin, mutta ei mennä selittelemään. Kaveri oli parempi, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky tylytti.

Nykky viittaa kritiikillään perjantain välieräotteluun, joka alkoi 18:45, kun Ruotsi pelasi jo kello 15:30 alkaneessa ottelussa. Yleisesti ottaen on ollut käytäntö, että järjestävän maan joukkue saa mahdollisuuden pidempään taukoon ennen loppuottelua.

Suomi sai hyvän alun

Suomi otti ottelussa heti alkuun kuskin paikan ja meni kahden maalin johtoon. Johtoa kesti melkein toisen erän puoleen väliin saakka, jolloin Ruotsi pääsi tasoihin. Ruotsalaiset pääsivät vielä toisen erän aikana johtoon.

– Vähän luovuttiin pallosta liian helposti ja kaveri pääsi sitä kautta maalipaikoille. Ei vain saisi antaa vastustajalle noin paljon paikkoja. Nämä ovat pienen marginaalin pelejä ja tänään se kääntyi Ruotsille sitten, ottelussa kolme maalia viimeistellyt Justus Kainulainen harmitteli.

Kainulainen oli yksi ottelun suurista onnistujista, kuten koko turnauksessakin Suomen joukkueen suuria pelaajia. Hänet valittiin ottelussa Suomen parhaimmaksi pelaajaksi, mutta tappion hetkellä tuo ei kovin suuresti mieltä lämmittänyt.

– Päällimmäisenä on nyt pettymys totta kai. Varmaan jossain vaiheessa tajuaa mitä se merkitsee. Nyt se ei merkitse juurikaan mitään, Kainulainen tokaisi.

Draamankaari selkeä kolmannessa erässä

Tarinan kannalta käsikirjoitus tuntui kulkevan kolmannessa erässäkin draamankaarta noudattaen. Ensin Ruotsi meni kahden maalin johtoon, mutta Suomi nousi vielä Fenix-linnun lailla tasoihin. Pitkään näytti siltä, että seuraava maali on iso maali ja näin se sitten lopulta oli, kun Gustafsson sen pääsi iskemään.

– Kolmas erä oli meiltä hyvä, mutta emme saaneet niistä paikoista tehtyä. Luotiin hyviä mahdollisuuksia mennä johtoonkin, mutta väsymyksen piikkiin. Siellä hävittiin yksiykkönen, mistä tuli se, viides maali. Kaikki kunnia Ruotsille tässä kohtaa, Nykky totesi.

Nykyn kommentti kysymykseen, kun kysyttiin, oliko ottelussa mitään hyvää, oli hyvin paljon puhuva.

– Ei kai siinä silloin ole mitään hyvää, kun tulee turpaan, Nykky kiteytti.

Ottelussa tehtiin tänään myös urheiluhistoriaa, kun tuomarikaksikkona oli ensimmäistä kertaa miesten palloilusarjoissa finaaliottelussa naiserotuomaripari. Jo ennen ottelua sosiaalinen media räjähti valinnasta, mutta pelaajat ottivat tuomarikaksikon hyvin vastaan.

– Linja oli samanlainen molemmille joukkueille. Ihan hyvä linja oli, ei ollut mitään kommentoitavaa, Kainulainen kiteytti.

Seuraavan kerran MM-areenoilla pelataan jo vuoden päästä joulukuussa, kun miesten MM-kisat pelataan Sveitsissä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juha Leskinen, IFF

Views: 355

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi