Ruotsi taisteli tiensä finaaliin – Nilsson toivoo Suomea vastustajaksi

Ruotsi eteni finaaliin voittamalla Sveitsin selkein 6-1- numeroin. Ottelu oli kolmanteen erään saakka tasaista vääntöä, mutta kolmannessa keltapaidat painoivat enemmän kaasua ja menivät menojaan.

– Kaksi ensimmäistä erää eivät menneet ihan niin kuin olisimme halunneet, mutta tällaista on välierät. Se oli tasaista, mutta tiesimme, kun nostimme hieman vauhtia, se meni juuri kuin halusimme, Ruotsin hyökkääjä, 3-1- maalista vastannut Kim Nilsson totesi.

Sveitsi otti hieman kuskin paikkaa toisessa erässä ja sai palloa hallintaan, onnistuen tekemään myös yhden maalin. Claudio Laelyn viimeistelemä osuma sai Hartwall Arenalla aikaiseksi kovat suosionosoitukset ja sveitsiläiset saivat lisää itseluottamusta.

– Se oli kova peli. Meillä oli monia mahdollisuuksia alusta asti. Pelasimme 50 minuuttia hyvin, mutta sitten teimme muutamia virheitä ja se näkyi taululla. Kun tekee vain yhden maalin, ei se ole riittävää Ruotsia vastaan, Laely harmitteli.

Ruotsi oli toisessa erässä hieman jopa purjeessa, mutta kolmanteen erään tuli päättäväinen ruotsalaisryhmä. Keltapaidat eivät antaneet enää samalla tavalla Sveitsille siimaa kuin mitä antoivat kahdessa ensimmäisessä erässä.

“Toivottavasti Suomi tulee finaalissa vastaan”

Voitollaan Ruotsi selvitti tiensä finaaliin ja vastaan tulee joukkue illan kamppailusta, jossa kohtaavat Suomi ja Tshekki. Kim Nilssonilla on selkeä toivomus siitä, kumman joukkueen he haluavat lauantain loppuotteluun vastaansa.

– Toivon, että Suomi tulee vastaan. Siitä tulee, kun on erinomainen tunnelma täydessä hallissa, hauska finaaliottelu, Nilsson mietti.

Ruotsi on viimeksi juhlinut voittoa vuoden 2014 Göteborgin MM-kisoissa. Sen jälkeen karkeloita on hallinnut Suomi, joka on historiansa aikana voittanut maailmanmestaruuden neljä kertaa. Ruotsilla mestaruuksia on kahdeksan.

– Meidän täytyy noudattaa pelisuunnitelmaamme ja mennä sota-alueille. Täytyy muodostaa pelkoa ja pitää palloa. Meidän on pelattava täydellä sydämellämme, Nilsson kertoi voittoreseptin.

Sveitsin urakka jatkuu pronssiottelussa, johon vastaan tulee sitten joko Suomi tai Tshekki. Laelyn mukaan ottelunsa ei ole luvassa mitenkään helppoa.

– Siitä tulee rankka peli, olen siitä varma. En tiedä, tuleeko Suomi vai Tshekki vastaan. Ei ole koskaan helppoa välierien jälkeen löytää energiaa ja olla hyvällä tasolla, kun on hävinnyt välierän, Laely pohti.

Finaali alkaa lauantaina kello 17:30 ja pronssista pelataan kello 14:30 alkavassa ottelussa. Toinen välieräottelu käynnistyy perjantaina kello 18:45.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juhani Järvenpää / IFF

Views: 187

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi