Robin Pressin rankkari toi Lukolle kaksi pistettä

Lukko juhli perjantaina TPS:n kustannuksella. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko palasi perjantaina voittojen tielle, kun Kivikylän Areenalla vieraillut TPS taipui voittolaukauskilpailun jälkeen 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Lukon sankareiksi nousivat Robin Press ja maalivahti Oskari Setänen.

– Ensimmäiseen erään kolme kappaletta jäähyjä, se vähän muokkasi erää. Alussa olimme Oskarin varassa. Toisessa erässä pelimme parani, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Lukko jäähyili taas ensimmäisessä erässä ihan liikaa, sillä raumalaispelaaja kulutti kolmesti jäähypenkkiä. TPS kuitenkin onnistui vain kerran, kun Lauri Pajuniemi pamautti poikittaissyötöstä kiekon verkkoon.

Lukko pääsi itse puolestaan ylivoimalle vain kerran, mutta sitä joukkue ei pystynyt hyödyntämään.

Lukko tuli rinnalle

Toinen erä Lukon suvereenia hallintaa, sillä Oskari Setänen torjui siinä vain kolmesti, kun taas virkaveli Rasmus Tirronen oli täystyöllistetty 11 torjunnallaan. Ensimmäisen erän vastaavat luvut olivat Setänen 12 ja Tirronen 7.

Juuri Tirrosen torjuntojen avulla TPS pysyi pelissä mukana, sillä ainoastaan Toni Koivisto onnistui yllättämään turkulaismaalivahdin.

Rankkarispesialisti Press ratkaisi taas

Kolmannessa erässä Lukko pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta niilläkään kerroilla ei verkko heilunut. Raumalaisten edellisestä kotona tehdystä yv-maalista on jo lähes kuukausi, sillä joukkue onnistui edellisen miesylivoimalla Kivikylän Areenalla pelatussa ottelussa 27.9. jolloin HIFK kaatui Justin Danfortin jatkoaikamaalilla.

– Kova jääkiekkomatsi, tiesimme Lukon iskukyvyn. Ensimmäisessä erässä olisimme voineet tehdä paikoistamme toisenkin maalin. Rentous maalipaikoissa puuttuu edelleen. Toisessa erässä Lukko oli sitten niskan päällä, mutta kolmannessa pystyimme taas taistelemaan, totesi TPS-valmentaja Kalle Kaskinen.

Jatkoaikaikaan ei tuonut tulosta, joten edessä oli voittolaukauskilpailu. Rankkareissa ainoa onnistuja Lukon ruotsalaispuolustaja Robin Press jälleen kerran.

– On se hienoa, että meillä on tuollainen spesialisti. Näkee, että kaveri on tuota paljon harjoitellut, totesi TPS:n yritykset tyhjiksi tehnyt Setänen.

Maalit:

7.20 0-1 Lauri Pajuniemi (Henrik Larsson, Elias Karvonen) yv
30.32 1-1 Toni Koivisto (Justin Danforth, Vili Laitinen)
65.00 2-1 Robin Press rl

Torjunnat:

Oskari Setänen: 12+3+7+1 = 23

Rasmus Tirronen: 7+11+5+5 = 28

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min

TPS: 5×2 min

Yleisöä:

3 332

Kierroksen muut ottelut:

JYP – HIFK 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
Kärpät – KalPa 7-1 (2-0, 3-1, 2-0)
Pelicans – Ässät 2-6 (0-5, 1-1, 1-0)
Tappara – Ilves 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi