Rauman Fera nollasi Mynämäen Vesattaret

Tästä tilanteesta syntyi yksi Eveliina Kestin neljästä lyödystä juoksusta. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Fera oli Topteam-Areenalla tyly emäntä Mynämäen Vesattarille, sillä raumalaiset veivät ottelun jaksoin 2-0 (2-0, 5-0). Feran hahmoja olivat neljä lyönyt Eveliina Kesti sekä Jasmin Andreasen, joka puolestaan löi yhden ja toi kaksi.

Mynämäen sisäpeli ei kulkenut alkuunkaan, sillä joukkue pystyi luomaan koko ottelussa ainoastaan kolme kolmostilannetta. Tuolla määrällä on melko vaikea voittaa ottelua. Yksi syy tuohon oli tietysti Feran hyvä ulkopeli.

– Ulkopelimme oli ihan hyvää varsinkin ensimmäisellä jaksolla, mutta sisäpeli ei toiminut ollenkaan kuten numeroista näkyy, totesi Vesattarien ykköspalkittu Mari-Ann Lehtinen.

Ferankaan sisäpeli ei ollut kauhean kaksista, mutta joukkue onnistui sentään kahdesti saamaan juoksijan kotipesän turvaan. Molemmilla kerroilla kotiuttajana toimi raumalaisten superjokeri Kesti. Kotiin lyönneillä ehättivät Miia Tervonen ja Meea Lehtinen.

– Ei mekään saatu ekalla jaksolla oikein sisäpeliä toimimaan, mutta onneksi saatiin ne pari pinnaa, jotka sitten myös riittivät, sanaili puolestaan Feran ykköspalkittu Andreasen.

Jasmin Andreasen astui esiin

Toisen jakson nimi olikin sitten Feran vasta 17-vuotias kolmospolttaja Andreasen yhdellä lyödyllä ja kahdella tuodullaan. Noiden lisäksi nuori nainen pelasi myös hienoa ulkopeliä.

Toisellakaan jaksolla Mynämäen sisäpeli ei kulkenut. Pelinjohtaja Markus Kitolakaan ei oikein osannut sanoa, että mistä tukkoisuus johtui. Joukkueella oli vielä alla hyvä esitys kotikentällä Jyväskylän Kirittäriä vastaan.

– Ekalla jaksolla pelasimme hyvää ulkopeliä ja se oli mahdollista voittaa. Toiselle teimme sitten pari muutosta, mutta sekään ei avannut tukkoisuuttamme, totesi Kitola.

Toisellakin jaksolla Kesti onnistui kahdesti mailan varressa. Hänen ja jo mainitun Andreasenin lisäksi lyönneissään onnistuivat Karoliina Koski ja Tinja Töyrylä. Kotiin puolestaan ehättivät Kati Tanhua kahdesti sekä Tervonen.

– Pelasimme aika pitkälti kuten oli sovittu. Tauolla puhuimme, että kaveri saattaa hieman muuttaa ryhmitystä. Meidän etukenttä pelasi tänään sekä ekalla että toisella jaksolla erinomaisesti. Tänään kaikki aiemmat puheet muuttuivat teoksi eli puhuimme vähemmän ja teimme enemmän, summasi ottelun Feran pelinjohtaja Toni Ojala.

Kokoonpanoasioista se, että Feralla on loistava tilanne ajatellen lukkaripeliä, sillä joukkueella kaksi mitat täyttävää lukkaria Venla Tanhua ja Andreasen.

– Meillä on jos ei nyt sarjan paras niin ainakin yksi parhaista lukkarikaksikoista. Voimme heittää kumman tahansa lautasen ääreen pelimme siitä kärsimättä, paalutti Ojala.

Palkitut:

Fera:

I: Jasmin Andreasen
II: Karoliina Koski

Vesattaret:

I: Mari-Ann Lehtinen
II: Henna Nurmi

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi