Ranskan maajoukkuemaalivahti Lukkoon

Rauman Lukko on tehnyt sopimuksen Ranskan maajoukkuemaalivahti Sebastian Ylösen kanssa. 25-vuotiaan toisen polven maalivahdin sopimus kattaa kauden 2017-18.

Lukon maalivahtitrio alkavalle kaudelle on Kaapo KähkönenLassi Lehtinen ja Ylönen. Kähkönen on kolmikon selvä ykköstorjuja ja Lehtinen sekä Ylönen vuorottelevat yhteistyöseura KeuPa HT:ssa.

Lukon maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio perusteli, että Ylösen valintaan vaikutti torjuntatyöskentelyn lisäksi oikeanlaatuinen persoona ja ajatusmaailma.

– Hän on ihmistyyppinä avoin ja hyväntuulinen,  sellainen tyyppi, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Isoina kriteereinä meillä oli, että maalivahdilla oli on oltava vahva halu tulla juuri Lukkoon ja oppia koko ajan uutta, on oltava valmis tekemään hommia. Sellaista miestä haettiin ja sellainen saatiin, Vuorio kommentoi.

Ylönen kertoi, että lähti antamaan näyttöjä Raumalle haastellisessa tilanteessa, mutta uskoi omaan tekemiseensä. Miehen epäilyt oli turhia, sillä hän vakuutti Lukon tekemisellään.

– Hiukan jännitti tänne tullessa, koska en ollut päässyt jäälle muutamaan viikkoon ja useinhan koeaika ajoittuu elokuulle, jolloin pääset pelaamaan pelejä ja näyttämään osaamisesi tositoimissa, sanaili Ylönen.

Ylönen on kolminkertainen Ranskan mestari ja viimeiset neljä kautta hän on edustanut Bordeauxia. Päättyneellä kaudella hän pelasi 39 ottelua torjuntaprosentilla 92,1 ja pudotuspelejäkin kertyi 11 ja niissä prosentit näytti lukemaa 90,1.

Ensimmäistä kertaa maalivahtivalmennukseen

Ylönen pääsee Lukko-paidassa myös ensimmäistä kertaa maalivahtivalmentajan alaisuuteen. Tuo on varmasti yksi lisäpotku miehen uralla.

– Ranskan maajoukkueessa minulla oli maalivahtivalmentaja, mutta näin hänet vain 3-4 kertaa vuodessa, joten useimmiten teimme yhteistyötä puhelimen välityksellä. Nyt pääsen kehittämään itseäni päivittäin Vuorion Mikaelin kanssa mikä vie minua varmasti eteenpäin, totesi Ylönen.

Tavoitteena maajoukkuepaikka

Ylösen ehdottomana tavoitteena on Ranskan maajoukkueen ykkösvahdin paikka. Tuo paikkahan aukesi kevään mm-kisojen jälkeen, kun NHL-maalivahti Christobal Huet lopetti uransa.

– Olen keskustellut maajoukkueen valmennuksen kannsa asiasta ja he ovat vakuuttuneet, että ykkösvahdin paikka tulee olemaan tulevaisuudessa auki, joten se on yksi tähtäimistäni, Ylönen kommentoi.

Isäkin Ranskan maajoukkueessa

Sebastian Ylösen isä on Suomesta Ranskaan muuttanut Petri Ylönen, joka pelasi 90-luvulla ranskalaisten tolppien välissä mm. viidet mm-kisat. Sebastian omaa isänsä tavoin sekä Ranskan että Suomen kansalaisuudet.

– Isäni on kertonut Suomesta paljon ja tiedän sen, että ilmasto täällä ei ole läheskään sama kuin kotipaikkakunnallani, jossa ilmat ovat lämpimiä ja päivät valoisia ympäri vuoden. Kävimme joka kesä Suomessa tapaamassa sukulaisia aina siihen asti, kun täytin 13 vuotta, joten Suomi on tuttu vaikka en kieltä puhukaan, sanaili Ylönen.

Raumaankin mies on jo ehtinyt tutustumaan kävelylenkeillään ja kahviloihin poiketen.

– Rauma ei ole iso kaupunki, mutta mitä nyt olen ihmisiä ehtinyt kaupungilla tapaamaan, niin paikalliset ovat erittäin mukavaa väkeä. Edessä on varmasti hieno vuosi täällä niin pelillisesti kuin kaukalon ulkopuolellakin, totesi Ylönen vielä.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman Lukon tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi