Ranska kaatui – Leijonat sai tehdä kuitenkin täyden työn sen eteen

Ahti Oksanen (#29) viimeisteli toisessa erässä uransa ensimmäisen MM-turnausmaalin.

Suomi voitti keskiviikkoiltana MM-turnauksessa Ranskan maalein 5-3 (1-1, 2-1, 2-1). Leijonat oli yllättävissä vaikeuksissa pirteän ranskalaisjoukkueen kanssa.

– Kova taistelupeli tämä oli, eikä täällä muutenkaan saa mitään ilmaiseksi. Puolustuspeliä täytyy vielä parantaa, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Ranska antoi Leijonille muistutuksen jo minuutin pelin jälkeen, kun Florian Chakiachvilin laukaus nollakulmasta pomppi Emil Larmin suojusten kautta verkkoon. Maalin jälkeenkin Suomen puolustuksessa oli pariin otteeseen paniikki päällä, mutta sitten kolme ja puoli minuuttia Chakiachvilin maalista Ville Pokka syötti takatolpalle, ja sieltä Harri Pesonen sai laittaa kiekon tyhjään maaliin. Suomi pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta tälläkin kertaa joukkueen ylivoimapelaaminen oli tehotonta. Jälkimmäisellä ylivoimakerralla Mikko Rantanen pääsi laukomaan kahdesti b-pisteeltä, mutta Julian Junca oli ohittamaton.

– Pitäisi päästä vähän paremmin pelaamaan hyökkäysalueella, mutta noiden kaverien kanssa hieno pelata. Ranska tuli ihan täpöllä tohon alkuun, mutta nyt täytyy vain pudottaa ne kyydistä, totesi Harri Pesonen CMorella.

Kapteeni otti Leijonat reppuselkään

Toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Ahti Oksanen sai Marko Anttilalta syötön alakaarelle. Oksanen laukoi välittömästi syötön saatuaan ja etukulmaan suuntautunut laukaus yllätti Julian Juncan totaalisesti. Leijonat hallitsi maalin jälkeen peliä ihan totaalisesti, mutta sitten kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälkeen Ranska tasoitti ensimmäisestä paikastaan, kun maalinteossa onnistui Justin Addamo. Kolmisen minuuttia myöhemmin Marko Anttila laukoi kiekon kovaa b-pisteiden välistä Juncan längistä verkkoon.

– Hienoa, että nyt tulee jo tulostakin. Hallitsimme koko erää, mutta nyt vain täytyy hoitaa peli kotiin, sanaili Ahti Oksanen CMorella.

Ykkösketju ratkaisi

Suomi pelasi ylivoimaa kolmannen erän kuudennella minuutilla, kun Teemu Hartikainen sivalsi b-pisteeltä sellaisen laukauksen etukulmaan, että Junca ei ehtinyt kissaa sanomaan. Ranska tuli uudelleen maalin päähän yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Charles Bertrand ohjasi Chakiachvilin laukauksen verkkoon. Leijonien kentällinen oli ollut ennen maalin syntymistä jäällä jo kokonaisen kahden minuutin alivoiman. Tuon alivoiman jälkeen Ranska jatkoi pyöritystään vielä minuutin minuutin verran. Ranska otti Juncan pois maaliltaan puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta ottelu ratkesi siihen, että Mikko Rantanen syötti laidasta keskelle ja siitä Sakari Manninen laukomaan kiekon tyhjään maaliin.

– Viisi maalia on ihan hyvä, mutta olisihan siinä enempäänkin mahdollisuuksia ollut. Kaveri iski kovalla prosentilla ja taisteli muutenkin hyvin, totesi Teemu Hartikainen.

Maalit:

1.04 0-1 Florian Chakiachvili (Tim Bozon, Alexandre Texier)
4.37 1-1 Harri Pesonen (Ville Pokka, Juho Lammikko)
23.35 2-1 Ahti Oksanen (Marko Anttila, Niklas Friman)
28.31 2-2 Justin Addamo (Vincent Llorca, Guillaume Leclerc)
31.36 3-2 Marko Anttila (Nikolas Matinpalo)
45.22 4-2 Teemu Hartikainen (Sakari Manninen, Mikko Rantanen) yv
49.08 4-3 Charles Bertrand (Chakiachvili, T. Bozon)
58.58 5-3 Manninen (Rantanen, Olli Määttä) tm

Torjunnat:

Emil Larmi: 7+4+8 = 19
Julian Junca: 10+9+8 = 27

Jäähyt:

Suomi: 2×3 min
Ranska: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi