Quinceyn taklaus puhutti – Selin: “Toivottavasti kohta ei pelata farkut jalassa”

HIFK otti viidennen perättäisen voiton Liigassa, kun KooKoo kaatui 4-2. Helsingin Jäähallissa pelatun ottelun sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Erik Thorell, mutta illan puhutuin pelaaja oli ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt NHL-konkari Kyle Quincey.

– On hienoa saada tehtyä avausmaali jo tässä vaiheessa kautta, Quincey iloitsi.

Quinceyn pelaaminen puhututti myös muutenkin, sillä ensimmäisessä erässä miehen jyrän alle jäi KooKoon Tomi Leivo. Ottelun tuomaristo kokoontui hetkeksi miettimään tilannetta ja päätyi antamaan kanadalaiselle 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

– Jos tuollainen tilanne tulee uudelleen, niin taklaa silloinkin. Jos kaveri tulee keskellä pää alhaalla ja mikäli en taklaa, niin en pelaakaan enää. Minun täytyy tehdä työni ja puolustaa omaa maalia, Quincey totesi.

Taklaus tuomittiin päähän kohdistuneena taklauksena, mutta päähän ei Quinceyn niitti osunut, vaan olkapäähän. NHL:ssä melkein 600 ottelua pelannut puolustaja ei tiennyt, mitä säännöt taklauksesta sanovat, mutta taklausta hän piti kiekkoon kuuluvana.

– Jääkiekossa tuo on hyvä taklaus ja taklaan uudelleenkin. En halua, että toinen pelaaja loukkaantuu, mutta mikäli hän tulee kolmen pelaajan välistä, niin minun on yritettävä ottaa kiekkoa pois, Quincey selitti.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi täyden synninpäästön pelaajalleen, vaikka taklauksen seurauksena helsinkiläisjoukkue joutui tulemaan toimeen vain kuudella puolustajalla kahdentoista minuutin ajan.

– Minusta se oli kunnon taklaus ja puhdas. Tietysti kaveri tuli ja kieputti kiekkoa pää alhaalla, niin ei varmaan yhtään odottanut taklausta. Se oli mielestäni kova painava taklaus kiekolliseen pelaajaan. Katsotaan nyt, miten tällaisiin suhtaudutaan. Toivottavasti sillä tavalla, että kohta ei pelata farkut jalassa tässä, Selin jyrähti.

Voiton myötä HIFK nousi sarjataulukossa jo kolmanneksi, yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin kärjessä olevat SaiPa ja TPS. Pisteitä helsinkiläisillä on kaksi vähemmän kuin sarjakärjellä. KooKoo taas on sarjassa yhdeksäntenä.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Views: 2429

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi