Lukon kolmannen erän tehominuutti tyrmäsi JYPin

JYPin rooli tässä vaiheessa kautta on tehdä enää vain kiusaa.

Liigan runkosarja lähestyy loppuaan ja taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy. Lukko sai torstaina Kivikylän Areenalle vastaansa JYPin. Lukko voitti lopulta 4-1 (0-0, 0-1, 4-0). Joukkue iski kolmannessa erässä minuuttiin ja kolmeen sekuntiin kolme maalia. Tehomiehenä hääri Vili Saarijärvi, joka nakutti kolme (1+2) tehopistettä.

Sekavassa avauserässä maalipaikat olivat todellakin kortilla, vaikka JYP pääsi pelaamaan kahdesti ylivomalla. Jäähyllä istuivat Samuli Piipponen ja Anrei Hakulinen.

Artjom Zagidulin torjui Lukon maalilla viidesti, kun Topias Leinonen joutui tositoimiin kymmenen kertaa. Erässä kovimmat minuutit kirjautti tutusti Lukko-puolustaja Vili Saarijärvi, jolle peliaikaa kertyi lähes kahdeksan ja puoli minuuttia.

Sekavaa edelleen

Toisen erän aikana Lukko julkaisi myös Scott Pooleyn mittaisen jatkosopimuksen. Hetki sopimuksen julkaisusta Adam Brodecki siirsi JYPin ylivoimalla johtoon.

Maalin lisäksi Lukolta jäähypenkkiä kuluttivat Miska Kukkonen kahdesti sekä Sebastian Repo, joka istui Zagidulinin saaman kakkosen pelin viivyttämisestä.

Minuuttiin kolme maalia

Kolmatta erää oli pelattu pari ja puoli minuuttia, kun Vili Saarijärvi laukoi kovaa ja tarkasti siniviivalta kiekon verkkoon. Puolisen minuuttia myöhemmin verkko heilui uudelleen Leinosen selän takana, kun Scott Pooley painoi irtokiekon maalin kulmalta sisään. Seuraavaksi iski Matthew Abt ja tuossakin välissä oli vain puolisen minuuttia. Kaiken kaikkiaan Lukko tarvitsi kolmen maalin tekemiseen minuutin ja kolme sekuntia.

– Oli todellakin vähän nihkeät pari erää, mutta kolmanteen tultiin lujaa ja saatiin maali sekä pari heti nopeasti lisää. Loput pelit pitää vielä hoitaa samalla iskulla, jotta saadaan mahdollisimman hyvät lähtökohdat pleijareihin. Jatkosopimus oli myös helppo tehdä Lukkoon, sillä olen viihtynyt Raumalla erittäin hyvin, joten ei ollut syytä lähteä mihinkään, totesi Lukko-hyökkääjä Linus Nyman.

Erän ensimmäinen torjunta Leinoselle merkittiin vasta seitsemän ja puolen minuutin pelin jälkeen. Pari minuuttia ennen loppua Sebastian Repo karkasi puolustusalueen aloituksen jälkeen ja laukoi b-pisteen kaarelta kiekon tyhjään JYP-maaliin.

Maalit:

25.33 Arttu Ilomäki epäonnistunut rl
34.49 0-1 Adam Brodecki (Braden Christoffer, Jerry Turkulainen) yv
42.36 1-1 Vili Saarijärvi Samuli Piipponen, Julius Mattila)
43.05 2-1 Scott Pooley (Pavol Skalicky, Saarijärvi)
43.39 3-1 Matthew Abt (Linus Nyman, Harri Kainulainen)
57.56 4-1 Sebastian Repo (Saarijärvi) tm

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 5+8+7 = 20
Topias Leinonen: 10+6+7 = 23

Jäähyt:

Lukko: 6×2 min
JYP: 1×2 min

Yleisöä:

3 318

Kierroksen muut ottelut:

Ässät – KalPa 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
HIFK – Ilves 2-3 vl (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)
ratkaisija Nicholas Babtiste

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 40

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi