Pyörremyrskyketju Leenu, Liinu ja Tiinu tuhosi Venäjän

Noora Räty nollasi Venäjän. (Kuva: © Suomen Jääkiekkoliitto)

Suomi kaatoi naisten MM-kisoissa Venäjän maalein 4-0 (1-0, 0-0, 3-0). Ottelun ratkaisi nuori vauhtiketju Sanni Hakala – Viivi Vainikka – Elisa Holopainen.

Alku oli Naisleijonille todella vaikeaa, sillä joukkueella oli jopa vaikeuksia päästä pois omalta alueelta. Suomi siirtyi kuitenkin johtoon lähes ensimmäisestä paikastaan, kun Petra Nieminen nousi kulmasta maalille sijoittajan kiekon yläkulmaan. Tuon jälkeen ote siirtyi selvemmin Suomelle.

Erän lopulla Suomi joutui pelaamaan pitkään alivoimalla ja hetken jopa kahden pelaajan vajauksella. Noora Räty ja puolustus kuitenkin kesti tuon paineen.

– Oli ylivoimaa ja maalipaikkoja joten ihan hyvä erä meiltä. Nyt täytyy vaan pitää jalkaa liikkeellä, totesi Susanna Tapani Ylen haastattelussa.

Merkusheva kuin muuri

Kakkoserässä Suomi pääsi yrittämään neljä kertaa ylivoimalla, mutta venäläismaalivahti Valeria Merkusheva ei ollut yllättävissä.

Suomi oli erässä täydellisesti kuskin paikalla ja sai luotua useamman huippupaikan. Jotain erän virtauksesta kertoo se, että Merkusheva torjui 19 kertaa, kun taas Räty selvisi seitsemällä.

– Meidän pitäisi liikuttaa kiekkoa ja ampua enemmän. Mennään vaan maalille, totesi Ronja Savolainen Ylelle.

Naisleijonien nuori pyörremyrskyketju tuhosi Venäjän

Heti kolmannen erän alkuun Nieminen karkasi läpiajoon, mutta silläkin kertaa Merkusheva oli etevämpi. Hetki tuosta Suomi tuplasi johdon, kun Suomen vauhtrion vasenlaita Sanni Hakala törkkäsi kiekon Merkushevan patjojen välistä verkkoon.

Tuosta ei mennyt montaakaan minuuttia, kun Hakala syötti kulmasta maalille, ja sieltä löytyi Viivi Vainikka, joka nosti läheltä ylös. Ketjun kolmas lenkki Elisa Holopainen iski seuraavaksi. Tuo osuma myös riitti Merkushevalle, joka teki tilaa Anna Prugovalle.

Lopussa Naisleijonat tappoivat vielä yhden alivoiman, ja näin Räty sai tililleen nollapelin.

– Tää oli tuolle kolmikolle aivan loistava tulo parrasvaloihin. Trio oli tänään aivan maaginen, Pasi Mustonen kehui nuorisotrioa.

Maalit:

6.06 1-0 Petra Nieminen (Noora Tulus)
43.07 2-0 Sanni Hakala (Viivi Vainikka, Elisa Holopainen)
46.30 3-0 Vainikka (Hakala, Susanna Tapani)
47.53 4-0 Holopainen (Vainikka)

Torjunnat:

Noora Räty: 5+7+6 = 18

Valeria Merkusheva: 6+19+0 = 25
Anna Prugova (47.53): – + – + 6 = 6

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min

Venäjä: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 191

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi