Puristukseksi meni – Omsk korjasi pinnat Hartwall Arenalta

Jokerit oli kauden avauksessaan hieman hajuton ja mauton. (kuvakaappaus Viaplayn lähetyksestä)

Jokerit koki KHL-kauden avauksessaan kotitappion Avangard Omskille maalein 1-3 (0-1, 0-0, 1-2). Jokereilla taisi olla hieman ylimääräistä puristusta, kuten päävalmentaja Lauri Marjamäkikin totesi.

Jokerit tuli otteluun todella hyvällä jalalla, mutta omissa soi kuitenkin jo neljännellä minuutilla, kun Aleksei Potapov onnistui ensimmäisellä laukauksella yllättämään Antti Niemen. Jokerit pääsi pari minuuttia maalin jälkeen ylivoimalle, mutta joukkue ei saanut kiekkoa Igor Bobkovin selän taakse.

Erässä ei nähty enää lisäosumia, sillä Omskaan ei onnistunut saatuaan oman ylivoimamahdollisuuntensa. Jokerit oli hieman painostavampi osapuoli, sillä Antti Niemi torjui erässä neljä kertaa, kun taas Bobkov joutui tositoimiin kuudesti.

– Ihan ok fiilis, mutta harmittaa tuo maali. Saatiin hyvä lähtö sekä pysyttiin hyvin mukana, totesi Jokeri-puolustaja Teemu Eronen Viaplayn erätaukohaastattelussa.

Päästä päähän surffailua

Kumpikin joukkue sai myös toisen erän ekaan kymppiin myös yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta niilläkään kerroilla ei kiekko tietään maaliin löytänyt. Erän loppupuolellakin molemmat pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta tulos oli sama kuin kahdesti aiemminkin.

Toinen erä oli melkoisen sekavaa päästä päähän surffailua. Osansa tuohon oli varmasti se, että peli oli Jokerien kauden ensimmäinen ja Omskin toinen. Siis syyskesällä molemmat taisi olla vielä vähän kesäterässä.

– Turhaan on vähän sähelletty. Pyrimme pelaamaan pohjoisamerikkalaisen suoraviivaisesti, totesi Omskin suomalaispuolustaja Ville Pokka.

Hajuton ja mauton Jokerit

Kolmatta erää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Niemi oli yllätetty toisen kerran. Avangard Omskin toisesta osumasta vastasi puolustaja Cody Franson. Tämäkin maali meni hieman helponlaisesti Niemen selän taakse.

Jokerien kauden avauksesta ei jäänyt paljonkaan lapsille kertomista, sillä joukkue oli todella hajuton ja mauton, kuten Viaplayn kommentaattori Antti-Jussi Niemikin totesi. No saihan helsinkiläisjoukkue maalitilinsä auki, sillä kolmisen minuuttia ennen loppua Mikko Lehtonen laittoi ranteet lukkoon ja kiekko upposi Bobkovin taakse.

Jokerit pääsi yrittämään vielä reilu kaksi minuuttia ennen loppua ylivoimalla ja osan tuosta joukkue pelasi kuudella neljää vastaan, mutta kiekko ei mennyt millään Bobkovin taakse. Paikkoja narripaidoilla kyllä oli. Ratkaisu nähtiin muutama sekunti ennen loppua, kun Pavel Dedunov oli irti. Kiekko ei tosin mennyt tyhjään maaliin, mutta John Norman kaatoi Dedunovin, niin tuomarin käsi osoitti maalin merkiksi.

– Startti oli meiltä hyvä, mutta toinen erä meni sekoiluksi. En tiedä oliko jää vähän huono. Taisi olla joukkueella myös vähän ylimääräistä puristusta kauden avausmatsissa, totesi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

3.15 0-1 Aleksei Potapov (Ville Pokka, Andrei Stas)
46.04 0-2 Cody Franson Sergei Shirokov, Sven Andrighetto)
56.42 1-2 Mikko Lehtonen (Niklas Jensen)
59.58 1-3 Pavel Dedunov tm

Torjunnat:

Antti Niemi: 4+6+5 = 14

Igor Bobkov: 6+5+14 = 25

Jäähyt:

Jokerit: 3×2 min

Avangard Omsk: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi