Portugali nollasi Suomen – Minihuuhkajien pelit päätökseen

Minihuuhkajien pelit alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa päättyivät sunnuntaina Vaasassa, kun Portugali voitti sinivalkoiset 3-0 (2-0). Jota oli Portugalin tehomies maalilla ja kahdella syötöllä Suomen saldo turnauksessa oli kolme ottelua maalierolla 2-7.

Minihuuhkajat pystyi luomaan muutaman puolittaisen paikan ensimmäiseen varttiin. Parhaasta vastasi Saku Ylätupa, jolla oli jopa aikaa asetella palloa 16-rajalla, mutta laukaus meni kuitenkin suoraan Diogo Costan näppehin. Portugali sai vapaapotkun reilusta kuudestatoista metristä, kun noin 19 minuuttia oli ottelua takana. Sitä asettui ampumaan Jota, joka laukoi pallon muurin yli tarkasti aivan tolpan juureen. Rasmus Leislahti oli auttamatta myöhässä torjuakseen tuon laukauksen.

Puolisen tuntia oli pelattu, kun Eetu Vertainen sai keskityksen 16-alueelle, mutta miehen laukaus puolivolleysta epäonnistui pahoin. Pari minuuttia tuosta ja Jota keskitti vitosen viivalle Jose Gomesin päähän, joka puski pallon toistamiseen Leislahden selän taakse.

– Taitava Portugali pääsi rokottamaan, mutta me olimme ihan hyvin pelissä mukana. Toivottavasti pystymme aktiivisempaan peliin sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä toisella puoliajalla, Suomen apuvalmentaja Marko Rajamäki sanoi.

Portugalilla oli varaa hukata avopaikka

Noin tunti oli pelattu, kun Saku Ylätupa pääsi laukomaan kierteisen vedon parisen metriä kuudentoista ulkopuolelta. Diogo Costalla oli tilanteessa vaikeuksia, mutta nyrkkeili pallon sivulle, ja puolustus hoiti loput.

Kuutisen minuuttia Ylätuvan yrityksen jälkeen oli toisessa päässä huippupaikka, kun Mesaque Dju pääsi vetämään 16-alueelta. Rasmus Leislahti pystyi kuitenkin Suomen onneksi torjumaan tilanteen kulmuriksi. Vähän myöhemmin Jota laukoi vihaisesti 16-rajalta, mutta jälleen Leislahti torjui. Tuosta ei kulunut kuin hetki ja Ruben Vinagre ja Dju olivat kahdestaan Leislahtea vastaan. Vinagre syötti Djulle, jolla oli edessään tyhjä maali, mutta mies liukui pallon tolpan väärälle puolelle.

Erotuomarin antamallla lisäajalla Jota Djulle tyhjän maalin eteen ja tällä kertaa Dju ei erehtynyt, vaan ohjasi pallon varmasti verkkoon. Minihuuhkajien turnauksen saldo oli kolme ottelua maalierolla 2-7, mutta pelissä oli myös paljon hyvää. Tästä on siis kaikesta huolimatta hyvä jatkaa.

– Oli tosi vaikee eka jakso ja toisella jaksolla Portugali vain puolusti. Olemme luonnollisesti pettyneitä, että emme saaneet enempää, Suomen maalivahti Rasmus Leislahti kommentoi Ylen haastattelussa.

– Kaikki jäi kentälle ja kaikki kiitos joukkueelle yrittämisestä sekä pelirohkeudesta. Meillä oli toisen puoliajan alkuun pari paikkaa, mutta ei saatu sisään. Tämä on ehdottomasti pelaajien kehittämistapahtuma. Meillä ei joukkueen leveys ihan vielä riitä tälle tasolle, päävalmentaja Juha Malinen paalutti Ylen haastattelussa.