Poliisihallitus ennakoi lainvastaista rahapelimarkkinointia MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisat Tampereella ja Helsingissä lähestyvät ja kuten yleensä myös kansainvälinen rahapelimarkkinointi yrittää päästä niiden apajille. Poliisihallitus onkin pyrkinyt ehkäisemään tuota laitonta toimintaa.

Rahapeliyhtiöt pyrkivät lähestymään vastaavien suurten yleisötapahtumien aikaan eri toimijoita markkinointitarkoituksissaan sekä ostamaan näkyvyyttä eri mainoskanavissa. Yhtiöt saattavat jakaa myös erilaista ilmaista markkinointimateriaalia tilaisuuksissa ja näin he saisivat edelleen lisää näkyvyyttä. Tuossa tapauksessa kohteena olisi kisoihin osallistuva yleisö, joka on juuri rahapeliyhtiölle erittäin potentiaalista asiakaskuntaa.

Poliisihallitus onkin lähettänyt useille kymmenille kisoihin osallistuville tahoille kirjeen ja siinä he muistuttavat rahapelimarkkinoinnin säännöistä. Poliisihallitus pyrkii toimillaan nimenomaan estämään laitonta toimintaa sekä lisäämään järjestäjien ja kuluttajien tietoisuutta tuollaisen markkinoinnin lainvastaisuudesta. Tapahtumaan osallistuvilla tahoillakin on vastuunsa ja heidän pitää varmistaa, että markkinointipakkoja ei myönnetä ulkomaisille toimijoille.

– Rahapelien markkinointi on näkyvintä verkossa, mutta etenkin suurten yleisötapahtumien aikaan rahapeliyhtiöt pyrkivät saamaan näkyvyyttä myös muilla markkinointitavoilla. Vastaan on tullut muun muassa tapaus, jossa saunarekka oli teipattu näyttävästi rahapeliyhtiön logoilla. Markkinointitoimissa usein vain mielikuvitus on ollut rajana, ylitarkastaja Juhani Ala-Kurikka Poliisihallituksen arpajaishallinnosta toteaa.

Sen lisäksi, että ulkomaisten rahapeliyhtiöiden markkinointitoimet ovat olleet huomiota herättäviä, niin ne on luokiteltu myös pelihaittaa aiheuttaviksi. Nuo pelihaitat ovat Suomessa kansainvälisesti verrattuna melko korkealla tasolla.

– Rahapelaaminen aiheuttaa merkittäviä taloudellisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Tämän vuoksi Poliisihallitus puuttuu jääkiekon MM-kisojen yhteydessä esiintyvään laittomaan rahapelimarkkinointiin, ylitarkastaja Ala-Kurikka sanoo.

Jos MM-kisojen aikana havaitsee ulkomaisten rahapeliyhtiöiden toimintaa, niin niistä voi ilmoittaa Poliisihallituksen arpajaishallinnolle:
arpajaishallinto(at)poliisi.fi

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Poliisi.fi

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi