Pittsburgh pommitti Pekka Rinteen vaihtoon

Pittsburgh Penguins oli herra ja hidalgo PPG Paints Arenalla voittamalla viidennessä Stanley Cup -finaalissa Nashville Predatorsin tennisluvuin 6-0 (3-0, 3-0, 0-0). Pingviinit pommitti Pekka Rinteen vaihtoon ensimmäisen erän jälkeen.

Pittsburgh pääsi ylivoimalle jo 50 sekunnin pelin jälkeen ja joukkue ehti pelaamaan tuota erikoistilannetta 41 sekuntia, kun kiekko oli Pekka Rinteen vartoimassa. Justin Shultz laukoi viivasta suoraan Sidney Crosbyn tarjoilusta. Pittsburgh iski uudelleen viitisen minuuttia myöhemmin ja tällä kertaa kiekon verkkoon toimitti Bryan Rust. Hienon syötön Rustille antoi Chris Kunitz.

Pittsburgh iski kolmannen kerran aivan erän lopulla, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Phil Kessel jätti toiseen aaltoon ja Jevgeni Malkin pamautti kiekon yläkulmaan. Matt Murray torjui erässä yhdeksän kertaa, kun taas Pekka Rinne selvisi kuudella kopilla.

Hainsey nöyryytti koko Nashville-kentällistä

Nashville vaihtoi toiseen erään maalille Juuse Saroksen ja erää oli pelattu vain minuutti ja 19 sekuntia, kun kiekko oli jo nuoren hämeenlinnalaisen selän takana. Tarjoilijiana toimi jälleen Crosby ja siitä kiitti Conor Sheary.

Vähän ennen ottelun puoltaväliä Pittsburgh iski viidennen kerran, kun Olli Määttä alusti ja Kessel tinttasi kiekon toistamiseen Saroksen ohi. Toinen syöttöpiste merkattiin Crosbylle ja se oli Sidney the Kidin illan kolmas.

Kolmisen minuuttia ennen loppua puolustaja Ron Hainsey esitti todellisen taidonnäytteen, kun ensin mies väisti omalla alueella tyylikkäästi taklauksen ja hyökkäyssinisellä lainaus kaverille. Syötön jälkeen mies ajoi suoraan maalille ja laittoi kiekon rysään. Saros torjui erässä seitsemän kertaa ja Murraylle koppeja oli kuusi.

Malkin ja Josi herättelivät yleisöä

Päätöserän ensimmäinen kymppi oli enemmän ja vähemmän pelailua, mutta kahdeksan minuuttia ennen loppua saatiin hieman eloa, kun haettiin vähän asetelmia Nashvillessä pelattavaa kuudetta peliä ajatellen. Tilanteesta neliminuuttiset tuomittiin Pittsburghin Malkinille ja Nashvillen Roman Josille. Samassa tilanteessa myös vieraiden P. K. Subbanille tuomittiin kahden minuutin rangaistus.

Ottelun viimeisellä minuutilla otettiin painiotteet käyttöön vielä toistamiseen, mutta maaleja ottelussa ei enää nähty. Pittsburghilla on tämän voiton myötä mahdollisuus napata mestaruus Suomen aikaa aikaisin maanantaina Nashvillen Bridgestone Arenalla, mutta se ei tule olemaan helppoa, sillä kantrikaupungissa on vastassa todella fanaattinen kotiyleisö, joka tekee kaikkensa, jotta ratkaisu nähtäisiin vasta seiskapelissä.

Maalit:

1.31 1-0 Justin Schultz (Sidney Crosby, Patric Holmqvist) yv, vm
6.23 2-0 Bryan Rust (Chris Kunitz, Trevor Daley)
19.49 3-0 Jevgeni Malkin (Phil Kessel, Ron Hainsey)
21.19 4-0 Conor Sheary (Crosby, Jake Guentzel)
28.02 5-0 Kessel (Olli Määttä, Crosby)
36.40 6-0 Hainsey (Malkin, Kessel)

Torjunnat:

Matt Murray: 9+6+9 = 24

Pekka Rinne: 6+ – + – = 6
Juuse Saros (20.00): – + 7+5 = 12

Jäähyt:

Pittsburgh: 8×2 min + 5 min Carl Hagelin ja Chris Kunitz sekä 10 min Hagelin ja Trevor Daley

Nashville: 11×2 min + 5 min Roman Josi ja Yannick Weber sekä 10 min Weber ja Viktor Arvidsson

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi