Suomifutiksen superpäivä toi kaksi voittoa

Pikkuhuuhkajat nappasi suomalaisen jalkapallon superpäivän aluksi tyylipuhtaan voiton Azerbaidznista maalein 3-0 (0-0). Huuhkajat seurasivat nuorten esimerkkiä voittamalla Montenegron 2-0 (2-0) Joel Pohjanpalon kahdella osumalla.

Toista neljävitosta oli pelattu pari minuuttia, kun Viljami Sinisalo onnistui torjumaan Musa Qurbalyn rankkarin. Tuosta meni vain pari minuuttia, kun Naatan Skyttä tykitti 16-rajalta pallon takakulmaan. Kuutisen minuuttia myöhemmin Oliver Antman laukoi pallon paristakympistä Akpar Valijevin käsien kautta alakulmaan. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Agon Sadiku viimeisteli Pikkuhuuhkajien kolmannen maalin laukomalla pallon Valijevin torjunnan jälkeen alakulmaan.

– Viljamin (Sinisalo) rankkaritorjunta oli käännekohta. Sain hyvän väylän juosta ja sitten annoin vain palaa. Ei tässä vielä perjantai kutkuttele, mutta varmaan kohta, totesi Antman Yle Urheilulle.

Suomi päättää karsinnat ensi perjantaina Turussa ja tuossa Norja-ottelussa ratkaistaan se, että kumpi pelaa syksyllä jatkokarsinnassa.

– Tänään oli määrätietoista pelaamista, kun vastustaja oli fyysinen. Ensimmäinen puoliaika oli vähän sekavaa. Oli hienoa, että päästiin pelaamaan Helsingissä. Toisella puoliajalla saimme Skytän myös peliin, ekalla hän oli täysin pimennossa, totesi päävalmentaja Juha Malinen Yle Urheilulle.

Maalit:

50. 1-0 Naatan Skyttä (Topi Keskinen)
55. 2-0 Oliver Antman
79. 3-0 Agon Sadiku

Kokoonpanot:

Suomi u21: Sinisalo | Keskinen, Rale (68. Hämäläinen), Koski, Tihi, Hyvärinen | Markhiev (80. Nurmi), Hannola (58. Tauriainen), Antman (80. Terho) | Meriluoto (68. Sadiku), Skyttä

Azerbaidzan u21: Valijev | Cafarqulijev, Gulijev, Alijev, Mustafajev | Yusifli, Sejidov, Khaibulajev (58. Abdullazade) | Akhmedzade, Qurbanly (71. Alizada), Nurijev (58. Alekperov)

“Jolle” Pohjanpalo Huuhkajien ase

– Tasapainoinen peli meiltä ekan puoliajan jälkeen, että jatkossa pitää välttää virheitä. Kiva päästä taas pelaamaan ja nuo kaksi maalia on myös ihan kiva juttu, totesi Pohjanpalo Yle Urheilulle.

Ensimmäistä neljävitosta oli pelattu puolisen tuntia, kun Teemu Pukki namutteli vitosen kulmalta takatolpalle ja sieltä Joel Pohjanpalo tuikkasi pallon verkkoon. “Jolle” Pohjanpalo iski uudelleen seitsemän minuuttia myöhemmin, kun mies ohjasi Lucas Lingmanin vapaapotkun verkkoon.

– Tuo on meidän vahvuus, että pystymme pelaamaan vastustajan linjan edessä ja nyt saimme siitä myös maalin. Mikään ei saa muuttua toisella puoliajalla, totesi valmentaja Mika Nurmela Yle Urheilulle.

Toisella puoliajalla ei kovin montaa läheltä piti tilannetta ollut. Lähimpänä Huuhkajat taisi olla Onni Valakarin sivuvaparin jälkeen.

– Tänään pelisuunnitelmanne toimi ja saimme todella tärkeän voiton. Joukkueella oli kova työmoraali. Tärkeintä oli, että roolitus toimi, paalutti päävalmentaja Markku Kanerva Yle Urheilulle.

Maalit:

31. 1-0 Joel Pohjanpalo (Teemu Pukki)
38. 2-0 Pohjanpalo (Lucas Lingman)

Kokoonpanot:

Suomi: Hradecky | L. Väisänen, Ivanov, Granlund (79. Alho), Jensen (86. S. Väisänen), Niskanen| Kamara (67. Schüller), Lod (67. Valakari), Lingman | Pohjanpalo, Pukki (67. Forss)

Montenegro: Petkovic | Sipcic, Tomasevic, Vujacic (67. Haksabanovic), Vukcevic | Radunovic, Vukotic (46. Bozovic), Savisevic (78. Marusic), Scekic | Djuranovic (46. Sekulic), Beqiraj (46. Camaj)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi