Pikahälytyksellä MM-kisoihin tullut Kailiala: “Olin jo nukkumassa”

Suomen joukkueeseen jouduttiin tekemään hieman muutoksia ennen puolivälieräkamppailua Slovakiaa vastaan. Pikahälytyksellä Helsinkiin soitettiin 70 maaottelun mies Miko Kailiala, joka jäi alkuperäisessä joukkueen valinnassa varapelaajaksi.

– Tuli kyllä ihan puskista kutsu. Sunnuntai-iltana, kun tuli puhelu, olin jo nukkumassa. Maanantaina soitin sitten (Petteri) Nykylle, että oli kaipailtu. Totesi, että pitäisi ukon olla valmiudessa täällä, Kailiala kertasi tapahtumia.

Ammatikseen TPS:ssä pelaava Kailiala pakkasi tavaransa ja liittyi tiistaina maajoukkueen mukaan.

– Kun on lupautunut olemaan varamiehenä, pitää olla aina valmis tulemaan, kyllä mä kutsuun käyn aina kun maajoukkue pyytää, Kailiala totesi.

“Aika paska fiilis”

Kun kotikisojen MM-joukkuetta valittiin, oli Kailialan nimi ainoastaan varapelaajana listalla. Kuten arvata saattaa, ei se kovin pelimiestä tyydyttänyt, kun halu olisi ollut suuri olla mukana kisajoukkueessa jo alusta lähtien.

– Rehellisesti sanottuna oli aika paska fiilis, kun alkoi selkenemään, että kisapaikka ei aukene. Pelit ovat menneet paljon paremmin valintojen jälkeen ja jos tänne jonkun piti tulla, kyllä se mun paikka oli, Kailiala laukoi.

Kailialalle aukesi paikka ainakin keskiviikon peliin, kun Tatu Väänänen joutui sivuun flunssaoireiden vuoksi. Väänänen on eristettynä tällä hetkellä ja odotetaan koronatestin tulosta. Se, jatkuuko Kailialan pelit vielä loppuviikosta, selvinnee tuon koronatestin ja Väänäsen pelikunnon perusteella.

– Vähän oli sekainen fiilis, kun kutsu kävi. Totta kai hienoa, että pääsin pelaamaan, mutta sääli, että kaikki, jotka on valittu joukkueeseen ei tiedä millaisella rosterilla lähdetään. Aina olen valmis auttamaan ja kiva, että kutsu kävi, Kailiala pohti.

Suomen joukkueen pelit jatkuvat perjantaina välierien muodossa. Nähtäväksi jää, onko mukana Kailiala vai Väänänen.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Salibandyliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi