Perinteet velvoittaa: Itsenäisyyspäivänä Suomen joukkue katsoo Tuntemattoman sotilaan

Suomi juhlii maanantaina itsenäisyyttään ja Helsingin Jäähallissa pelataan salibandyn MM-kisoja. Suomea ei itsenäisyyspäivänä areenalla nähdä, sillä joukkueelle on luvassa muunlaista ohjelmaa. Päävalmentaja Petteri Nykky valoitti hieman, mitä joukkueelle on luvassa.

– Tuntematon me taas varmaan tuijotetaan ja sitten katsotaan, mitä meidän joukkueenjohtomme on keksinyt, Nykky totesi.

Pelkästään Tuntemattoman sotilaan katsomiseksi ei itsenäisyyspäivä joukkueellakaan mene, vaan Nykyn mukaan saattaa olla myös joitain muita aktiviteettejä luvassa.

– Hyvin rauhallisesti varmaan otetaan. Joku ruokailu meillä illalla on ja saattaa olla, että parempia puoliskoja tulee paikalla ja vietetään tällainen lyhytaikainen hetki perheiden kanssa yhdessä. Otetaan hyvin kunnioittaen itsenäisyyspäivä vastaan, Nykky toteaa.

Itsenäisyyspäivän aktiviteettien osalta pelaajistoa ainakin on pidetty vielä pimennossa, sillä Justus Kainulaiselle ei ole selvinnyt, mitä kaikkea on maanantaina agendalla.

– Taitaa juhlat jäädä tänä vuonna vähän vähemmälle. Ei ole itsellä ainakaan kaikkea selvillä, mitä huomenna tehdään. Eiköhän se selviä sitten, Kainulainen kertoi.

Suomella on kisoista luvassa kahden päivän lepo, sillä joukkue astuu askiin seuraavan kerran vasta keskiviikkona, jolloin edessä on puolivälieräottelu.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Juhani Järvenpää / IFF

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi