Pelicansille tärkeä voitto Helsingistä – Selin tuohtui HIFK:n esityksestä

Pelicans haki tärkeän 3-2- voiton keskiviikkona Helsingistä HIFK:n vieraana. Voitto nosti lahtelaislauman sarjataulukossa kahdeksanneksi. Pelicansille voitto teki hyvää, sillä joukkueella on ollut hieman synkempi jakso ja alla ennen HIFK -voittoa oli kaksi tappiota.

– Pitkän ajan takaa me ollaan oltu ansaintalogiikalla tilastojen ja fiiliksenkin mukaan noissa aikaisemmissa otteluissa ja uskon, että oltiin nyt onnekkaita sen edellisten pelien työn takia, Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen kommentoi.

Helsinkiläisille tappio oli jo toinen putkeen, sillä lauantaina punapaidat joutuivat nöyrtymään Lukon vieraana Rauman Äijänsuolla. Keskiviikkona HIFK:n ottelun avauserässä oli parantamisen varaa ja kopissa pelin jälkeen ei oltu kovin tyytyväisiä joukkueen esitykseen.

– Se oli aneeminen esitys. Varsinkin ensimmäinen erä meni täysin ohi. Tuurilla selvittiin se ensimmäinen erä ja toinen erä oli jo parempaan suuntaan, mutta sitten kolmannessa tulikin jo kiire, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin purki.

HIFK ilmoitti tiistaina, että joukkueen kakkosvalmentajana toimiva Jarno Pikkarainen ottaa päävastuun seuraavalle kaudelle. Seliniltä tiedusteltiin ottelun jälkeen, että mahtoiko se olla syynä joukkueen aneemiseen esitykseen. Väistyvä päävalmentaja kiisti sen.

– Nämä on sellaisia salaliittoteorioita tällaiset. Totuus on se, että jotain meni mönkään ja meillä on tuossa kova jakso takana. Me oltiin sen verran jäljessä reagointipelissä tänään Pelicansia vastaan, että kyllä me tutkitaan siltä kantilta tätä asiaa, Selin tyrmäsi.

Nuoriso nostaa päätään

Loukkaantumiset ovat vaivanneet joukkuetta viime aikoina eikä sairaslistalta ole ainakaan vielä viikonlopuksi odotettavissa uusia vahvistuksia, niin siitä huolimatta joukkueesta löytyy myös iloisempia uutisia. Nuorisokaarti on nostanut peleissä päätään ja keskiviikkonakin hyviä otteita esitti kaksikko Niklas Nordgren – Anton Lundell. Nuorelle vasta 18- vuotiaalle Lundellille Pelicans- ottelu oli vasta kahdeksas ottelu Liigassa.

– On ollut mukava pelata ja saanut paljon apua ketjukavereilta, ja päässyt sitä kautta hyvin sisään. Pelit kun on mennyt hyvin, niin on ollut mukava pelata, Lundell iloitsi.

HIFK:n ja todennäköisesti myös Lundellin pelit jatkuvat perjantaina kotihallissa Tapparaa vastaan. Ottelussa nostetaan kattoon myös IFK-legendan Kimmo Kuhdan pelipaita numero yhdeksän. Lundellille, joka on pienestä pitäen seurannut HIFK:n otteita, Kuhta on yksi suurista.

– Onhan hänellä ollut iso merkitys. Ihan pienestä asti käynyt katsomassa pelejä ja Kibe on pelannut IFK:ssa sen aikaa, kun olen täällä hallilla pyörinyt. Paljon pelejä olen nähnyt ja todella hyvä pelaaja oli.  Iso kunnianosoitus hänelle ja hieno ura takana, Lundell hehkutti.

Lundellilla on myös omakohtaista kokemusta Kimmo Kuhdasta, sillä nuorukainen on pelannut myös Kuhdan valmennuksessa HIFK:n junioreissa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi