Pelicans taisteli ryöstön Nokia Arenasta

Pelicans onnistui taistelemaan kovan ryöstön Nokia Arenasta voittamalla Tapparan maalein 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). Näin Tappara johtaa ottelusarjaa nyt 2-1 ja homma jatkuu tiistaina Isku Areenassa.

– Pelicans oli tänään vähän nälkäisempi, aggressiivisempi ja nopeampi. Emme saaneet tänään ihan kaikkea irti, no muutama pelaaja oli omalla tasollaan, mutta oli kentällä myös liikaa kahden kerroksen väkeä, paalutti Jussi Tapola CMorella.

Kolmatta finaalia oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Lukas Jasekille kaksiminuuttinen koukkaamisesta. Pelicans onnistui kuitenkin tappamaan tuon alivoimansa. Erän 12. minuutilla Kristian Tanus joutui boksiin kampituksesta, mutta lahtelaisjoukkue ei tälläkään kertaa saanut finaalisarjassa tulosta aikaiseksi ylivoimalla. Erää oli pelaamatta 24 sekuntia, kun Toni Utunen nosti rystyltä etukulmaan vieden Pelicansin finaalisarjassa ensimmäistä kertaa kuskin paikalle.

– Pelasimme ihan hyvää kiekkoa, emme ole olleet ihan valmiita edellisissä peleissä. Meillä oli pitkä pyöritys ja päätin yrittää, no kaikki otetaan vastaan, totesi Utunen CMorella.

Toista erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Konsta Hirvonen pääsi tuikkaamaan Tappara-puolustajien keskeltä kiekon reppuun. Maali oli 23-vuotiaan Hirvosen uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

– Meillä on vähän kärsivällisyys pettänyt eli kaikkea pitää parantaa. Nyt pitää tehdä enemmän töitä, jotta kaveri joutuu rikkomaan, paalutti Casimir Jürgens CMorella.

Kolmatta erää oli pelattu reippaat seitsemän minuuttia, kun Kristian Tanus taisteli pelivälineen maalille ja Veli-Matti Savinainen tuikkasi Patrik Bartosakin pudottaman kiekon verkkoon. Ottelu sai ratkaisunsa puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Iikka Kangasniemi karkasi kiekonriistonsa jälkeen nokikkain Christian Heljangon kanssa ja painoi lopulta kiekon rystyllä verkkoon. Lopullisesti Tapparan haaveet kolmannesta voitosta meni 33 sekuntia ennen loppua, kun Lukas Jasek viimeisteli tyhjiin lukemiksi 1-4.

– Jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Eka ja toka erä oli meiltä hyviä ja kolmannessa taistelimme loistavasti. Olihan se hyvä fiilis, kun pääsi tuulettamaan ekaa pudotuspelimaalia, totesi Konsta Hirvonen CMorella.

Maalit:

19.36 0-1 Toni Utunen (Iikka Kangasniemi, Joni Ikonen)
33.08 0-2 Konsta Hirvonen (Aatu Jämsen, Utunen)
47.22 1-2 Veli-Matti Savinainen (Kristian Tanus)
58.24 1-3 Kangasniemi (Lenni Killinen) sr
59.27 1-4 Lukas Jasek (Lars Bryggman) tm

Torjunnat:

Christian Heljanko: 3+11+6 = 20
Patrik Bartosak: 11+4+12 = 27

Jäähyt:

Tappara: 5×2 min
Pelicans: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi