Pekka Virta vaihtaa Kallaveden Raumanmereen

Pekka Virta jatkaa Lukko-luotsina vielä kauden 2020-2021. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Lukon uusi päävalmentaja on päättyneen kauden Kuopiossa valmentanut Pekka Virta. Virran ja Lukon sopimus on mallia 2+1 vuotta. Valmennustiimi koostuu Virran lisäksi herroista Erik Hämäläinen, Jesse Welling ja Mikael Vuorio, joista viimemainittu on maalivahtivalmentaja.

Virta tulee mielellään Raumalle, sillä onhan hän itsekin kotoisin Länsirannikolta, tosin 90 kilometriä etelämpää eli sieltä vanhasta pääkaupungista Turusta.

-Edessä on mieluisa ja iso haaste. Lukko on aina ollut hyvin läheinen seura ja tunnen jo entuudestaan hyvin paljon väkeä seuran organisaatiosta. Halusin tällaisen haasteen, joka herättää oikealla tavalla ja Lukon kohdalla kaikki nuo ajatukset kohtasivat, totesi Virta.

Mennyt sesonki oli Virralle ja KalPalle menestyksekäs, joka lopulta päättyi hopeamitaleihin. Virran mukaan kaikki projektit paranevat ajan kanssa  ja maltti, kärsivällisyys sekä kova työ palkitaan varmasti jossain vaiheessa.

Paluu Raumalle ja Lukkoon

Vaikka Pekka Virta ei olekaan vielä ikinä valmentanut Lukkoa, niin silti mies palaa tämän sopimuksen myötä lukkolaiseksi, sillä kaudella 1991 – 92 mies pelasi raumalaisseurassa 12 liigaottelua ja nakutti niissä viisi (3+2) tehopistettä.

– Tuo oli hienoa aikaa ja olisin myös halunnut ja jatkaa täällä. Lukkokin oli halukas tekemään jatkosopimuksen, mutta aina ei mene kuten suunnitellaan, muisteli Virta noin 25 vuoden takaisia asioita.

Erik Hämäläinen jälleen Liiga-Lukon valmennukseen

Erik Hämäläinen on yksi Lukko-ikoneista ja nyt mies palaa Liiga-Lukon valmennukseen kuuden vuoden tauon jälkeen. Mies siirtyi Lukon pronssikauden jälkeen juniorivalmentajaksi ja kolusi B- ja A-juniorit läpi ja päättynyt kausi A-nuorten käskijänä tuottikin Raumalle pronssiset mitalit.

– Innolla hyppään mukaan ja on todella mielenkiintoista päästä tekemään yhteistyötä Pekka Virran kanssa. Meillä on nyt kasassa nuorehko joukkue, joka on valmis tekemään kovasti töitä, totesi Hämäläinen.

Hämäläisen mukaan valmentajan on melko helppo hypätä valmentajaksi A-nuorista Liigaan, sillä nuortenkin puolella tehdään nykypäivänä töitä hyvin ammattitaitoisesti.

Maalivahtivalmennus organisoidaan uusiksi

Virran ja Hämäläisen lisäksi valmennusryhmään kuuluvat siis Jesse Welling ja Mikael Vuorio. Kumpikin noista herroista aloittaa jo kuudennen kautensa Lukon valmennuksessa. Maalivahtivalmentaja Vuorio ottaa vastuun koko seuran maalivahtien kehittämisen ja kouluttamisen.

Urheilutoimenjohtaja

Lukko on hakenut myös urheilutoimenjohtajaa viime joulukuusta lähtien ja hakee edelleen. Toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan sellainen palkataan kunhan sopiva löytyy, mutta vielä ei ole löytynyt. Pekka Virta otti asiaan myös kantaa.

– Ei mikään urheilutoimenjohtaja itsessään ole mitenkään tärkeä, vaan se miten hommia tehdään. Täällä on todella paljon osaamista ja nyt jukolauta täytyy vain ruveta puhaltamaan yhteen hiileen, latasi Virta.

Bussi vai charter?

Muutama vuosi sitten, kun Lukko ja KalPa kohtasivat pudotuspeleissä, niin Virta kuittaili, että Lukko se vain lentelee, kun me mennään sympaattisesti bussilla. Miten asia on nyt?

–  Mä oon kiertänyt maailman varmaan kymmenen kertaa bussilla, joten mulle luvattiin, että nyt pääsee useammin charterin kyytiin. Eikös se näin mennyt, naurahti Virta lopuksi.

 

Teksti ja kuva: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi