Pekka Tirkkonen palaa Liigaan

JYP on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Pekka Tirkkosen. JYPin ja Tirkkosen välinen sopimus on kaksivuotinen. Samalla seuran valmennusryhmään liittyvät Ari Santanen, Antti Turunen sekä Jarkko Hyytiä.

Tirkkonen toimi SaiPan valmentajana 2012 – 2016, tuona aikana mies valittiin Liigan parhaaksi valmentajaksi kauden 2013 – 14 päätteeksi. Liigasta Tirkkonen siirtyi Keski-Eurooppaan valmentaen sekä sveitsiläistä EHC Klotenia (2016 – 18) että saksalaista Grizzlys Wolsfburgia (2018 – 19).

Tirkkonen aloitti valmentajauransa Mestiksen SaPKossa vuonna 2008. Savonlinnassa mies vietti neljä kautta. Mestiksen parhaaksi valmentajaksi hänet valittiin kauden 2011 – 12 päätteeksi.

– Minulla on kova motivaatio ja nälkä tulla päävalmentajaksi JYPiin, joka on vahvasti uudistumassa. JYP tunnetaan perinteikkäänä, vahvan identiteetin keskisuomalaisena seurana. Nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa tähän kehitysvaiheeseen, sanoo Pekka Tirkkonen.

Tirkkosen mukaan JYPissä on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

– Valmennusfilosofiassani on tärkeää positiivinen ja työteliäs ilmapiiri. Kova työnteko kasvattaa pelaajien itseluottamusta ja luo joukkuehenkeä. Tavoitteena on aktiivinen, aggressiivinen, liikkuva, suoraviivainen ja kamppaileva pelitapa, kuvailee Tirkkonen.

Tirkkosen oma pelaajaura kesti 24 vuotta ja tuona aikana hän edusti TPS:aa, KalPaa sekä SaiPaa. Saksan DEL-liigassa mies kantoi Rosenheimin ja Augsburgin värejä. Ruotsissa mies edusti Linköpingiä ja Tanskassa Herningiä. Hän oli voittamassa kolmea SM-kultaa sekä myös kolmea Tanskan mestaruutta. Kahdesti mies edusti myös Suomea MM-kisoissa (1990 ja 1991) sekä kerran Kanada Cupissa (1991).

JYPin valmennustiimiin liittyvä Ari Santanen viihtyi SaiPan valmennusryhmässä 13 vuotta. Niistä iso osa kului liigajoukkueen apuvalmentajana. Neljä kautta Santasella meni SaiPassakin Tirkkosen apumiehenä. Santanen hyppäsi SaiPan vastuuvalmentajaksi Tirkkosen jälkeen kaudelle 2016 – 17. Pelaajaurallaan porilaislähtöinen Santanen edusti sekä Ässiä että SaiPaa.

– Tietysti oli hyvä värinä, kun Pekka pyysi mukaan. Tässä on ihan mukava istua. Se on todella tärkeää, että tuttu mies on päävalmentajana, totesi Ari Santanen.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: JYPin tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi