Patrik Bartosak torjui Ilveksen

Ilves kärsi Nokia Arenassa pelatussa kolmannessa välieräottelussa tappion Pelicansille 2-3 (1-1, 1-1, 0-1). Lahtelaisten sankari numero yksi oli 23 kertaa torjunut Patrik Bartosak. Bartosakin ohella sankariosastolle nousi kaksi maalia tehnyt Ben Blood.

Ottelua oli pelattu 14 minuuttia, kun Ben Blood pääsi tuikkaamaan maalin kulmalta lahtelaiset kuskin paikalle. Ilves tuli tasoihin ylivoimalla kolme minuuttia myöhemmin, kun Henrik Haapalan hieman epäonnistunut laukaus sisäkaarelta upposi Patrik Bartosakin längistä verkkoon.

– Tunnelma on loistava ja kovaa on menty kuten odotimmekin. On tämä ollut tähän mennessä kovinta pelaamista, sanaili Pelicansin Toni Utunen CMorella.

Toisen kaksikymppisen alkuminuutit melkoista Ilveksen myllytystä ja se tuotti myös, sillä Tommi Tikka iski tamperelaiset viidennellä minuutilla ylivoimalla kuskin paikalle. Erää oli pelattu tasan 15 minuuttia, kun Tyler Kelleher laukoi Joni Ikosen poikittaissyötöstä lahtelaiset tasoihin. Ilves oli tullut hetkeä aiemmin täysilukuiseksi.

– Ei voi vielä olla tyytyväinen, sillä paljon pitää parantaa. Enemmän täytyy tehdä hommia. Ei maalini mitään mistään pudottanut, sillä hommia täytyy tehdä ja pelata joukkueelle, totesi Henrik Haapala CMorella.

Kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla Blood vei illan toisella maalillaan Pelicansin uudelleen kuskin paikalle. Ilves yritti ilman maalivahtia erän lopulla kaksi ja puoli minuuttia, mutta Patrik Bartosak oli ohittamaton.

Maalit:

14.01 0-1 Ben Blood (Konsta Hirvonen, Joni Ikonen)
17.00 1-1 Henrik Haapala (Petri Kontiola, Jyrki Jokipakka) yv
24.52 2-1 Tommi Tikka (Kontiola, Les Lancaster) yv
35.00 2-2 Tyler Kelleher (Joni Ikonen, Topias Vilen)
48.14 2-3 Blood (Kelleher, Lars Bryggman)

Torjunnat:

Jakub Malek: 4+6+4
Patrik Bartosak: 7+8+8

Jäähyt:

Ilves: 1×2 min
Pelicans: 4×2 min

Yleisöä:

11 946

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi